Yogi Chai

Een paar jaar geleden dronk ik mijn eerste chai latte bij de Starbucks, sindsdien ben ik er verslaafd aan. Het is romig, kruidig en warm. De smaak is zo geruststellend. Misschien omdat het me aan de keren doet denken, dat mijn moeder warme melk voor me maakte, als ik niet kon slapen. Nu ik volwassen ben maakt niemand meer warme melk voor me als ik niet kan slapen. Zielig he? Maar deze chai van Yogi maakt een hoop goed!

Yogi Chai

Ik heb vaak gezocht naar een chai die ik thuis kon maken. In veel chai poeders zit melk en in siropen vaak honing. Deze chai van Yogi is helemaal veganistisch! Deze chai is mild van smaak en niet te zoet.

Bereidingswijze

Je maakt het eenvoudig zelf door gelijke delen chai en melk te mengen. Je kunt het opwarmen in een pannetje, wat melk in de melkopschuimer en je hebt een originele chai latte. Dit gaat het beste met havermelk, de barista versie van Oatly. De havermelk gaat niet schiften als je het opwarmt en geeft je stevig melkschuim.

Variaties

Warm is chai heerlijk, maar koud is het een verrassend verfrissend drankje. Koud geldt hetzelfde, schenk gelijke delen chai en melk in een glas en doe er wat ijsblokjes bij.

Als je eens toe bent aan wat anders, maak dan een dirty chai! Zet een kopje espresso, ik gebruik de vanille Nespresso, en voeg dit toe aan je koude chai. Zorg wel dat je espresso enigszins afgekoeld  is, anders smelten je ijsblokjes meteen en wordt het waterig. Op een waterige chai zit niemand te wachten toch? 😉

Ik heb dit pak bij de Bagels&Beans gekocht voor 4 euro. Online kun je het voor ongeveer 3,29 euro vinden.

_DSC0734

 

Welke variant is jouw favoriet?