Urtekram Aloe Vera Shampoo en conditioner

Ik ben al tijden opzoek naar een goede, natuurlijke en veganistische shampoo. Toen ik laatst door de EkoPlaza liep kwam ik de producten van Urtekram tegen.

Urtekram Aloe Vera Shampoo en conditioner

Urtekram is een Deens merk. Het merk is grotendeels biologisch. Op je product staat het percentage gebruikte biologische ingrediënten. Het bedrijf test niet op dieren en behalve hun lippenbalsem (bijenwas), is alles veganistisch.

De shampoo heeft een dunne, bijna waterige consistente. Omdat er geen SLS of SLES inzit, schuimt het amper. Het is even wennen, shampoo in je haar smeren zonder dat het schuimt. Gevoelsmatig krijg je het dan niet goed schoon. Na het uitspoelen van de shampoo voelt mijn haar heel erg droog aan en lijkt het alsof het nog erger is gaan klitten.  Ik hoop dat de conditioner voedend genoeg is om dit te herstellen.

De conditioner is een dunne melkachtige substantie. Ik heb er veel van nodig om mijn al mijn haar ermee in te smeren. Hoopvol laat ik de conditioner langer zitten dan normaal. Bij het uitspoelen voelt mijn haar iets minder droog, maar het is niet erg zacht. Na het douchen verzorg ik mijn haar als normaal. Mijn haar zit niet slecht, met dank aan mijn overige verzorgingsproducten, maar het blijft wat droog.

De geur is subtiel aanwezig. Het is niet heel lekker, maar ook niet vies. Het ruikt naar een mengeling van melk en sinaasappel. Het doet me denken aan een split ijsje.

Voor mijn droge, pluizig en krullend haar heb ik een beter voedend product nodig. Als je vet tot normaal haar hebt, zonder specifieke behoeftes. Dan denk ik dat deze shampoo best voor je zou kunnen werken.

De shampoo en conditioner (250ml) zijn verkrijgbaar bij EkoPlaza en bij diverse webshops. Beide zijn te koop rond de zes Euro.

Heb jij wel eens wat van Urtekram gebruikt?