Recept citroen scones

Scones! Die kunnen altijd wel. Bij het ontbijt, bij de thee of als toetje. Wanneer is een scone nou niet lekker? Juist. Vandaar dit recept. Citroen scones met kokosmelk. Heerlijk met een beetje jam en kokosslagroom erop.

Recept citroen scones

Dit zijn echt een van de lekkerste scones die ik tot nu toe heb gemaakt. Ze zijn smaakvol, fris en zeker geen droge hap. Wat helemaal mooi is, ze zijn super simpel te maken!

Ingrediënten;
  • 500gr. Bloem
  • 2 (grote) theelepels bakpoeder
  • 110gr. Plantaardige boter (koud en in blokjes gesneden)
  • Schil van een citroen (geraspt)
  • 2 eetlepels kokosbloesem suiker (gewone suiker kan ook)
  • 300ml kokosmelk (Ik heb een blik van NutCo gebruikt, dit is een ”light” versie, 70kcal per 100ml)
  • Bakpapier
  • Deegroller
Bereidingswijze;
  • Zet de oven op 190 graden
  • Zeef de bloem en het bakpoeder
  • Doe de bloem, bakpoeder, suiker, zout en boter in een keukenmachine. Draai het mengsel tot het lijkt op zand. Er mogen geen grote stukjes boter meer inzitten.             Als je geen keukenmachine hebt, geen paniek! Je kunt het ook met je handen doen, rol de boter en de bloem tussen je vingers het een zanderig mengsel is.
  • Doe het mengsel in een mengkom en roer de geraspte citroen er doorheen
  • Maak een kuiltje in het midden en giet de kokosmelk erin
  • Roer met een vork tot het een plakkerig deeg is geworden
  • Kneed het met je handen en maak er een bol van
  •  Leg een vel bakpapier als ondergrond neer en leg het deeg erop (als het heel erg plakkerig is kun je wat bloem op het bakpapier strooien)
  • Plaat er nog een vel bakpapier overheen, op deze manier kun je het makkelijk uitrollen (en het scheelt rommel 😉 )
  • Rol het uit tot het 3 cm dik is
  • Steek ze uit in de gewenste vorm, ik gebruikte ronde uitstekers van 5 cm (ook deze kun je even door de bloem halen zodat het deeg er makkelijk uitkomt)
  • Leg ze op een bakblik wat met bakpapier bekleed is
  • Bestrijk de bovenkant met kokosmelk
  • Bak ze 15 tot 20 minuten (ze moeten stevig zijn)

 

Kokosslagroom

Ingrediënten;
  • Blik kokosmelk (Reguliere soort, 170kcal per 100ml) die minstens een dag in de  koelkast heeft gestaan
  • Agave siroop (of een andere vloeibare zoetstof)
Bereidingswijze;
  • Schep de hard geworden kokosmelk uit het blik
  • Voeg naar smaak wat agave siroop eraan toe
  • Klop het op totdat het er romig uitziet

 

Eet smakelijk!