Griekse salade recept

Deze zomerse salade maakt me iets minder verdrietig dat onze, toch wel erg teleurstellende zomer, bijna voorbij is. Goed, de tofu smaakt wel iets anders dan feta, maar dat mag de pret niet drukken!

Griekse salade recept

Deze salade staat binnen een handomdraai op tafel. Ook bepaal je zelf makkelijk de grootte van de salade. Ik heb als feta vervanger gebruik gemaakt van de Tofulicious provencaalse kruiden tofu. Deze kun je ongebakken in de salade doen.

Ingrediënten;
  • 1 komkommer
  • 10 kleine trostomaten (of een paar grote tomaten)
  • 1 rode ui
  • 1 blok Tofulicious (Albert Heijn)
  • 1 bakje Kalamata olijven (verse)
  • Olijfolie
  • Rode wijnazijn
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze;
  • Snij de komkommer, tomaat en ui (snij het hoe jij het wilt 😉 )
  • Laat de tofu uitlekken in een vergiet, snij het in blokjes
  • Meng 3 eetlepels rode wijnazijn met 1 eetlepel olijfolie (Ik ben zelf niet zo’n fan van olijfolie dus ik heb hem helemaal weggelaten. Voeg meer of minder zelf naar smaak toe.)
  • Maak af met peper en zout

Klaar!