Tamanu Olie

Calophyllum Inophyllum Seed Oil oftewel, Tamanu olie. Ik had er nog nooit van gehoord. In de korte tijd dat ik het heb gebruikt ben ik fan geworden. Deze olie herstelt de huid, laat littekens vervagen en werkt ook nog eens verjongend. Klinkt goed toch!

Tamanu olie

De Tamanu boom staat in verschillende Aziatische landen, Hawaii, Polynesië en Tahiti. De olie wordt gewonnen uit de noten en zaden van de boom, deze worden dan zes tot acht weken te drogen gelegd voordat ze geperst tot olie worden. Er zijn 100 kilo noten nodig om 5 kilo olie te produceren. Dit is ongeveer de jaar productie van een boom. Dit verklaart de relatief hoge prijs voor een flesje olie.

Werking

Het wordt gebruikt bij een verbrande huid, acne, huidbeschadigingen en littekens. De olie versneld het herstellen van de huid door nieuw weefsel aan te maken. Het werkt ontstekingsremmend, antibacterieel en verzachtend.

Het is een vrij dikke, groen uitziende olie. De geur is niet heel lekker, maar het ruikt zeker niet vies. Het ruikt nootachtig en aards. De geur blijft wel een tijdje hangen. Maar dat moet je er dan maar voor over hebben 😉

Eigen ervaring

Ik heb de olie gebruikt bij wondjes. Ze herstelden veel sneller dan normaal en lieten geen littekens achter. Heel fijn! Als je een wat drogere huid hebt, zou je het ook goed als ter vervanging van een dagcrème kunnen gebruiken, of een paar druppels toevoegen aan de normale verzorging. Dit is echt een must om te hebben.

Ik heb de olie voor 17,50E (50ml) bij chi besteld. De olie zit in een donkere glazen fles, zo blijft de olie het beste. Er zit ook een pipetje bij, zo doseert het makkelijk. Wat ik alleen jammer vind van chi is dat er geen informatie op de verpakking over de olie staat. Er wordt algemene informatie over vette planten oliën bijgevoegd, maar dat is het dan wel. Op de site staat wel informatie. Maar als je even wilt bekijken waar de olie ook al weer voor is, vind je het niet terug op de verpakking.

Als je vaak last hebt van wondjes en littekens, is dit zeker een olie om eens te proberen!

 

https://www.chi.nl/chi-tamanu-plant-olie-eko.html