Kändi

Sind ik veganist ben, mis ik eigenlijk niet veel dingen. Overal heb ik wel een vervanger voor gevonden. Alleen voor fudge/karamels, daar vond ik maar geen alternatief voor. Veel smaakte kunstmatig en kwam niet in de buurt van de karamels die ik vroeger at. Maar mijn gebeden zijn verhoord en Kändi kwam met het antwoord!

Kändi

Die candy shop, vind je hier, in mijn woonkamer. Althans, vond! Sorry. De handgemaakte snoepjes van Kändi waren zo bizar lekker dat het snel op was!

Kändi is een bedrijfje gesitueerd in het pittoreske Amsterdam-Noord. (Oke, niet echt pittoresk) Ze maken al hun snoep met de hand en het is volledig vegan. Zoals ze zelf op hun site schrijven willen ze laten zien hoe lekker snoep kan zijn, zonder dierlijke producten te gebruiken. Ze willen niet in het verleden leven, maar juist naar de toekomst kijken. EN…. de toekomst is vegan! Dat weet toch iedereen 😉

De caramels heb ik besteld in drie smaken. Salted caramel cashew, bier&brezeln en een waar alle smaken inzitten. De salted caramel was mijn favoriet. Het was smeuïg, chewy en gezouten. Dit heb ik zo gemist! GEZOUTEN KARAMEL. VEGAN. IK BEDOEL MAAR. Echt ongelofelijk lekker.

De bier&brezeln is ook top. Het bier proef ik niet echt terug, hoewel het wel een stuk minder zoet is dan de salted caramel. Wat ook echt bijzonder is, dat er echt hele stukken pretzels in zitten. Ik had niet verwacht dat dat samen lekker zou smaken, maar dat doet het zeker.

In de Try Them All zitten zes verschillende smaken; salted caramel cashew, bier&brezeln, dark chocolate, passionfruit&cayenne pepper, cherry en old Genever. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik behalve de karamel met jenever smaak, de smaken erg moeilijk te proeven vond. De jenever brandde echt na in je keel. Die was overduidelijk. Nu houd ik niet zo van voedsel met alchohol smaak, dus deze vond ik ook niet heel erg lekker. Van de chocolade variant proefde ik in de verte iets van chocolade. De karamel passievrucht en de karamel met kersen smaak vond ik tegenvallen. Ik haalde de smaken er amper uit, en het maakte de karamel ook niet veel lekkerder.

Als je ook fan bent van karamels, dan zou ik gaan voor de salted caramel versie en de bier&bretzels!

_DSC1071

 

Naast karamels maken ze ook candy bars. Ik probeerde (pi)Natz en Salz’N Feffa. Mijn hemel haha, deze zijn ook zo lekker! De (pi)Natz lijkt een beetje op een snicker. De reep heeft een vulling van gezouten karamel en pinda’s. Het is echt een traktatie!

_DSC1087

De Salz’N Feffa is veruit mijn favoriet. De reep is heeft zoveel verschillende texturen en smaken, wat een feestje! Er zit een laag gezouten karamel in, pinda’s en een chocolade nougat met peper in. Beetje de luxe variant van de (pi)Natz. De laag nougat is ook heel erg chewy en super smaakvol. Bijzonder lekkere combinatie.

_DSC1081-2

Niks dan lof over de producten  van Kändi! Ik bestelde deze traktaties bij hun eigen webshop. Het was super snel in huis en ik kreeg er ook nog eens twee mini chocolade reepjes bij. Die zijn ook op uiteraard.

De karamels kosten E5,50 per doosje. De repen (per twee) kosten ook E5,50.

https://shop.kaendi.com/en/shop/

 

30/08/18 Met veel verdriet moet ik mededelen dat Kändi failliet is.