Chakra Kaars

Een tijdje geleden liep ik door een New-Age winkel te snuffelen. Heerlijk vind ik dat, het ruikt er lekker naar wierook. Ik loop altijd even langs de mooie edelstenen. Een kalmerende ervaring op zich haha! Dit keer zag ik dat ze ook kaarsen verkochten. Chakra kaarsen wel te verstaan. Nu ben ik sowieso fan van (geur) kaarsen, dus hier was ik wel benieuwd naar!!!

Chakra kaars

De kaars is van het merk Yogi&Yogini. Ze hebben kaarsen gericht op elk chakra en een kaars met alle zeven chakra’s.

Een chakra kun je zien als een wiel, een energie wiel. Er zijn zeven energiecentra, chakra’s dus. Ze bevinden zich op de middenlijn van het lichaam. Ze zorgen voor het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. 

Ik heb gekozen voor de Ajna kaars. Deze kaars trok mij het meest aan.  In het Sanskriet betekent Ajna ”weten”. Het zesde chakra. Dit chakra wordt ook wel het derde oog genoemd. Dit chakra staat voor bewustzijn en oplettendheid. Inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie zijn belangrijke aspecten van het zesde Chakra. Als dit chakra uit balans is kan het leiden tot bijvoorbeeld hoofdpijn, angst, nachtmerries, hoofdpijn en slecht gezichtsvermogen.

De kaars is gemaakt van palmolie. Er staat bij dat het van een duurzame bron is. Nu is palmolie natuurlijk altijd wel een beetje dubieus….. Is palmolie ooit wel een duurzame bron? Goed, geen varkensvet in mijn kaars vind ik heus prettig, maar ik weet niet of dit een goed alternatief is. Ik heb hier eerlijk gezegd niet op gelet tijdens het kopen van de kaars.

Op de verpakking staat dat de kaars verpakt is in gerecycled glas. Ook staat er dat de kaarsen gemaakt worden in Indonesië waarvan 80% vrouw is. Dat is mooi als ze vrouwen een goede baan geven. Verder kan ik er niks over vinden.

Buiten de palmolie zit er 3% aan etherische olie in, lavendel, zilverspar en kamille. De kaars ruikt niet heel sterk. Verwacht niet dat je hele kamer naar lavendel ruikt. Als je dichtbij zit ruik je het vaag. Nu is de kaars natuurlijk ook niet bedoeld als geur kaars. Je kunt de kaars  branden voordat je gaat mediteren, als ritueel. Je kunt de kaars branden met een speciale gedachte. Je kunt een briefje onder de kaars leggen, zodat je bewuster met de voor jou belangrijke gedachte bezig bent. Uiteraard kun je de kaars ook gewoon branden, net als iedere andere kaars. Opties genoeg, het is helemaal aan jou!

 

De kaars kun je online bestellen op diverse sites voor ongeveer tien euro.