Lemon drizzle cake

Het schijnt zomer te zijn. Schijnt. Het regent vaak de laatste tijd zo hard dat het wel herfst lijkt. Prima moment om een cake te bakken! Ook was ik het zo zat om in elk restaurantje rauwe taartjes tegen te komen dat ik maar zelf wat ben gaan bakken. Wie heeft bedacht dat vegans alleen maar rauwe cashew taartjes willen eten??? Ik wil gewoon een plak GEBAKKEN cake!!! Dus bij deze, het recept van een citroen cake!!!

Lemon drizzle cake

De cake is super simpel om te maken. Geen moeilijk te vinden ingrediënten. Bakt goed. Vol van smaak en alles behalve een droge hap. Zoet en zuur is goed in balans. Zelfs carnivoren vonden hem heerlijk en proefden niet dat het een veganistische cake was!! Oftewel, heerlijk cakeje! Snel maken dus 😉

Ingrediënten beslag:

250g of 1 2/3 cups – Bloem

2 tsp – Bakpoeder

¼ tsp – Zout

170g of  ¾ cup + 3 tbsp – Fijne kristalsuiker

2 TBSP – Ahornsiroop (of agave siroop)

70ml of 1/3 cup – Zonnebloemolie

250ml of 1 cup – Soja melk

2 tsp – Appelcider azijn

2 TBSP – Vers geperst citroensap

Schil (geraspt) van 2 citroenen

13cm x 23cm cakevorm

 

Ingrediënten drizzle (siroop):

Sap van 1 citroen

2 TBSP – Fijne kristalsuiker

 

Bereidingswijze:

Vet het cakeblik lichtjes in en doe er bakpapier in. Verwarm de oven op 180 graden.

Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een grote mengkom. Roer.

(Je kunt ervoor kiezen om alles af te meten, als je Amerikaanse cups hebt, gaat dit nog makkelijker en sneller?

In een andere mengkom, meng de suiker, siroop, olie, melk, azijn en citroensap. Voeg als laatste de geraspte citroenschil toe.

Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met de droge ingrediënten. Roer tot het goed gemengd is. (Niet teveel roeren, als het goed gemengd is, stop dan)

Schenk het mengsel in het cakeblik. Plaats in het midden van de oven en bak het voor 40 minuten of tot een tandenstoker er schoon uit komt.

Ondertussen…. Meng het citroensap (1 citroen) in een bakje samen met de suiker. Roer.

Als de cake gebakken is, prik er dan in met een tandenstoker. Prik allemaal gaatjes in de bovenkant van de cake. Verdeel de citroensiroop gelijkmatig over de cake. Laat de cake een half uur afkoelen voordat je de cake op een rekje zet. Laat de cake geheel afkoelen voordat je het opbergt.

De cake blijft in een afgesloten bak ongeveer drie dagen goed. Ook kun je het invriezen. Dit heb ik zelf niet geprobeerd. Ik kan niet zeggen wat dat met de textuur doet. Beste is meteen opeten 😉

Succes met bakken!!!!

Bron: http://www.independent.co.uk/life-style/food-and-drink/features/great-british-bake-off-these-vegan-recipes-are-a-piece-of-cake-9666189.html