Celestien

Edelstenen. Ik ben er gek op. Al die verschillende kleuren en vormen. Het glittert en het glanst. Magische brokken steen. Elke steen heeft een andere werking. Ze staan ook nog eens mooi in je interieur! What’s not to like?!

Celestien

Mijn moeder mocht laatst bij haar oom een steen uitzoeken. De man is in de 80 en heeft een vitrine kast vol met edelstenen. Deze bracht ze mee. Aanvankelijk had ik geen idee wat voor steen het was. Gelukkig is er vrij weinig wat niet te vinden is op google. Al snel vond ik dat het een Celestien is, oftewel Hemelsteen Ik had er nog nooit van gehoord. Wel vond ik het erg rustgevend om naar de steen te kijken. Dit blijkt ook een van de werkingen van de Celestien te zijn!

Werking

De naam ‘celestien’ komt uit het Duitsr Zölestin, dat is afgeleid van Latijn coelestis (‘hemels, met de kleur van de hemel’). Dat verklaart ook de alternatieve naam coelestien. Het is een steen met ene hoge vibratie. Hij brengt goddelijke energie in de omgeving en stimuleert spirituele ontwikkeling. Hij healt de aura, bevordert zuiverheid van hart en handhaaft een harmische sfeer in tijden van stress. Celestien biedt steun in gebrekkige relaties, schept ruimte voor onderhandeling. Celestien heeft een kalmerend effect , koelt hierdoor heftige emoties en zorgt voor geestelijk evenwicht. Hij biedt grote steun bij het spreken, in het openbaar maar ook zeker in het ‘verwoorden’.

Celestien geeft rust en een vredig gevoel. Het neemt angsten voor het onbekende, voor de toekomst, voor het volwassen worden en alles wat daarbij komt kijken weg. Het geeft meer zelfvertrouwen en moed. Celestien leert vertrouwen te hebben, alles komt goed. Het maakt bewust van een groter geheel. Celestien trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op de eigen intuïtie. De edelsteen zorgt er ook voor dat kinderen met ADHD makkelijker rust vinden.

Fysiek werkt Celestien kalmerend, spierontspannend en pijnstillend en is behulpzaam bij kwalen aan ogen, oren, keel en bij restless legs syndroom. De steen is ook ideaal tegen menstruatie klachten. Hevige krampen verminderen. Verder geeft het energie bij uitputting of vermoeidheid en heeft het een helende werking op breuken en scheuren zelfs op cel niveau. Wat grappig is omdat de steen zelf breekbaar is. Wat meteen de reden is dat ze het meest wordt verkocht als bal.

Belangrijk; reinig de steen niet in water, dan kan de kleur verloren gaan!

 

Bron: http://www.semoea.nl

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Celestine_(mineral)

Bron: https://www.dragikamen.nl/c-1905617/celestien/