Vegan Hotspots Barcelona

Afgelopen week was ik een paar dagen naar Barcelona. Dit was inmiddels mijn vierde keer. Het is een fijne stad vanwege de aangename temperatuur, de palmbomen, de vele art-nouveau details op gebouwen en vanwege de fijne vegan opties! Ik heb een aantal tentjes voor je die je niet mag missen!!!

Vegan hotspots Barcelona

Väcka 

Dit tentje vind je in een noordelijke wijk van Barcelona. Op de weg ernaar toe kom je langs Casa Batlo, heb je die ook meteen gezien 😉 Het is een klein en hip tentje. Het personeel is erg vriendelijk. Ze hebben hier raw food, burgers en wafels. Ik koos voor een hartige wafel, de Griekse variant. Met, jawel, vegan feta! Ze gebruiken hiervoor kaas van het merk Sheese. De kaas smaakt zo echt, heel bizar. Dus mocht je hier zijn, neem de Griekse wafel!!!!

Adres; Carrer de Sèneca, 4

BarCeloneta Sangria Bar

Dit volledig veganistische tappas tentje zit in de wijk Barceloneta. Deze wijk zit aan het strand. Je loopt dan ook vanuit het het tentje zo naar de zee. Ze serveren hier ”calamari ringen”, ”garnalen”, croquettes. Je kunt hier echte Spaanse tappas bestellen en alles is vegan! Het eten is werkelijk ook heerlijk. De porties zijn wel wat klein en het is niet heel goedkoop. Maar het is het allemaal waard! Ze claimen ook de beste Sangria van Barcelona te hebben. Ik drink niet, dus dit kan ik niet bevestigen, maar als ik kijk naar het eten, dan zal de Sangria ongetwijfeld ook goed smaken. Aanrader!!!

Adres; Carrer de Sevilla, 70

Santoni Cafetaria Vegana

Dit cafeetje verkoopt vegan chocolade croissantjes mensen! Do I need to say more??? Ja eigenlijk wel, want ze verkopen ook overheerlijke empanadas. Je kunt er wat drinken, croissantjes eten en volgens mij kun je er ook terecht voor het avondeten. Volgens mij hebben ze er pizza. Maar goed, de croissantjes en empanadas zijn wel een must om te halen!!!

Adres; Ronda de Sant Antoni, 63

Flax&Kale

Flax&Kale is een groot restaurant. Ze hebben super veel vegan opties. Je kunt hier de hele dag door terecht. Ze hebben een eigen cold press juicery met de heerlijkste sapjes. Het is niet heel goedkoop, maar het eten is erg smakelijk. De tofu wrap, healthy frappemocha, de vegan taco’s en de zwarte rijst zijn het proberen waard!

Adres; Carrer dels Tallers, 74B

Sesamo

Sesamo is een vegetarisch tappas restaurantje. Ze hebben hier ook een aantal vegan opties. De porties zijn groot. En lekker! Een man naast me had de bloemkool steak genomen. Ik zag de paniek in zijn ogen toen het geserveerd werd, hier kon je namelijk makkelijk met z’n vieren van eten. Het personeel is vriendelijk. Wel is het restaurant alleen pas vanaf 19.00uur geopend.

Adres; Carrer de Sant Antoni Abat, 52

Salterio

Salterio ligt in het oude centrum. Het is alsof je een tijdreis maakt als je hier binnenstapt. Een reisje naar de middeleeuwen. Het is een heel klein tentje maar knus tentje. Ze zijn hier gespecialiseerd in thee. Ook hebben ze wat vegan kleine gerechtjes op de kaart. Heel fijn plekje om even thee te drinken en bij te komen van het vele wandelen.

Adres; Carrer de Sant Domènec del Call, 4

Gelaaati Di Marco

Ze verkopen hier vegan kokosijs. Kokosijs! En lekker ook nog! De mojito sorbet smaak is ook erg lekker. Ze hebben hier ook granita en vegan waterijs. Als je in de buurt bent, dan zou ik zeker hier een ijsje halen!!

Adres; Carrer de la Llibreteria, 7