Palo Santo

Wierook kennen we allemaal wel. Maar heb je wel eens van Palo Santo gehoord? Ik hoor je denken, Palo watte??? Hout. Heilig hout dus. Lees snel verder wat het is!

Palo Santo

Palo Santo vindt zijn oorsprong in het Andesgebergte (Peru). Het werd al gebruikt in het tijdperk van de Inca’s en Maya’s. Sjamanen geloofden dat het hout een helende werking had en gebruikten het bij rituelen. Het werd gebruikt om slechte geesten te verdrijven en en energievelden te reinigen.

Werking

Palo Santo heeft een rustgevende en positieve invloed op de geest. De geur brengt rust. Zeker bij depressie, spanning en negatieve gevoelens. Positieve gevoelens worden gestimuleerd. Traditioneel wordt het ook gebruikt bij lichamelijke klachten zoals verkoudheid. Omdat de geur je concentratie bevordert is het goed in te zetten bij het studeren, yoga en meditatie.

Naast de ontspannende werking heeft Palo Santo ook de eigenschap om ruimtes te reinigen en negatieve energie te verwijderen. Ook is het erg krachtig om edelstenen mee te reinigen. Je kunt de steen dan een aantal keer door de rook van het hout halen.

Eigen ervaring
Ik kan niet anders zeggen dat het een erg kalmerende geur is. De zoete geur verspreid zich razendsnel door je kamer. Het blijft ook heel erg lang hangen. Het aansteken vereist wel wat meer moeite dan een wierookstokje. Maar het is het meer dan waard.