Berkensap

Mensen ruimen in het voorjaar graag hun huis op. De grote voorjaarsschoonmaak. Schijnt he…. Ik hou sowieso niet van opruimen. Maar goed, het hoort erbij. Dus als je toch bezig bent, neem dan ook meteen jezelf even mee! Hoe? Lees dan verder!

Berkensap

Gezien het nu voorjaar is, is het een prima tijd om je lichaam even een boost te geven! Mocht je last hebben van voorjaarsmoeheid, probeer dan een keer berkensap.

Berkensap is helemaal niet zo bekend, dat is best jammer! Het sap bevat xylitol, aminozuren, vitaminen en mineralen. Het is een reinigingsextract dat de nierfunctie ondersteunt bij de natuurlijke afvoer van vloeistoffen en verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. Het is rijk aan kalium, magnesium en zink. Berkensap zuivert het lichaam als ware van binnenuit. Omdat het xylitol bevat, is het ook nog eens goed voor je gebit!

Geschiedenis

Voor de Siberische volken is de berk ook een heilige boom. Er bestaan allerlei mythen en sagen over de berk. In Rusland, Scandinavië en de Baltische staten is het heel normaal om berkensap te drinken. Het is een traditionele drank waar die ook wel eens ingezet wordt als ”medicijn”. Bijvoorbeeld bij een kater, huidproblemen, tandpijn bij kinderen en ga zo maar door.

Tegenwoordig

Hier gebruiken we het slechts als voedingssupplement. Ik gebruik nu twee weken drie eetlepels per dag. Mijn huid oogt wat rustiger en ik ben iets minder moe. Nu is het de laatste dagen erg zonnig hier. Dus wie weet zorgt de extra portie vitamine D daarvoor. Er wordt geadviseerd om de kuur drie tot zes weken te doen. Ik blijf het nog even gebruiken!!! Ondanks dat de smaak niet super lekker is. Maar verdund in wat water gaat het best!