Balm Balm Frankincense Hydrosol

Etherische olien zijn heel krachtig en kunnen veel voor je betekenen. Door de intensiteit van de oliën kan het wat lastig te integreren zijn in je huidverzorgingsroutine. Een hydrosol is het antwoord hierop. Daarbij komt dat frankincense ook nog eens de crème de la crème is van de etherische oliën. Nieuwsgierig wat deze toner doet? Lees dan snel verder!

Balm Balm Frankincense Hydrosol

Lang ben ik opzoek geweest naar een toner. Mijn huid is erg gevoelig en reageert snel en heftig. Maar ik miste toch een stap na het reinigen. Per toeval kwam ik deze toner tegen van Balm Balm. Jaren geleden heb ik wel eens producten van hun gebruikt. Balm Balm is 100% biologisch en uiteraard dierproefvrij. Helaas zijn niet al hun producten vegan; sommige bevatten namelijk bijenwas.

Wat is een hydrosol?

Als je niet heel erg thuis bent in de wereld van etherische oliën, is de kans groot dat je niet weet wat een hydrosol is. Een hydrosol is het bijproduct van de stoomdestillatie van etherische oliën. De werking van hydrosols is gelegen in het feit dat het hydrofiele (waterlievende) zuren zijn, die goed zijn voor onze huid. Het werkt antiseptisch en ontstekingsremmend. Hydrosols kunnen de zuurwaarde van de huid herstellen en de afweer tegen schadelijke microben herstellen of verbeteren. De zure hydrosols hebben een sterk samentrekkende werking. Ze kunnen bloedingen stelpen en rimpels verminderen. Daarom zijn hydrosols geschikt voor huidverzorging.

Wat maakt frankincense zo speciaal?

Frankincense wordt gewonnen uit de hars van de frankincense/wierookboom. Frankincense-olie wordt gewonnen van verschillende boswellia-bomen zoals de Boswellia serrata in India, Boswellia carteri in Oost Afrika en China en de Boswellia frereana in Somalië. Ook van Boswellia sacra in Arabische landen wordt de olie verkregen. De verschillende bomen produceren oliën die kleine variaties vertonen, maar in grote lijnen zijn ze gelijk.

Frankincense heeft een sterke ontstekingsremmende werking. Het is erg helend en kalmerend bij acne, eczeem en een algehele geïrriteerde huid. De olie heeft een krachtige samentrekkende werking waardoor het bescherming biedt aan de huidcellen. Ook werkt het anti-verouderend en vermindert het rimpels.

Wat ik het mooie vind aan Frankincense, is dat het ook ontspannend werkt. Het zorgt voor een gevoel van rust, ontspannenheid en tevredenheid. De olie kan angst en stress verminderen. Ook verhoogt de geur van Frankincense je intuïtie en spirituele verbinding. Nu werkt dit natuurlijk het beste als je de olie verstuift in een diffuser. Maar het gebruik van de spray is ook al erg rustgevend. De geur is zo bijzonder en kalmerend. Een mooie bonus naast alle huid verbeterende eigenschappen.

Vanwege de ontstekingsremmende werking, wordt het ook vaak gebruikt bij artritis en spijsverteringsziektes zoals Colitis, PDS en de ziekte van Crohn. Voor deze klachten/ziektes gebruik je de olie inwendig. Doe dit nooit zomaar op eigen houtje. Zoek hier advies en hulp voor bij een geregistreerde expert.

Mijn ervaring

Ik gebruik de toner/hydrosol nu al een paar maanden. Inmiddels ben ik toe aan mijn derde flesje. Ik gebruik het s’ochtends en s’avonds na het reinigen. Ik vind het een erg rustgevende stap in mijn huidverzorging. De geur is erg speciaal. Daar moet je misschien even aan wennen. Mijn huid kalmeert erdoor en mijn teint is egaler geworden. Het is voor mij een onmisbaar product geworden.