Start typing and press
Enter to search

De Nederlandse vereniging voor veganisme, oftewel de NVV!

Sinds kort staat mijn website op de lijst van vegan blogs op de site van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme. Super trots ben ik!!! Bijna iedere hardcore veganist zal de vereniging wel kennen. Maar voor de beginnende veganist, of voor diegene die zich aan het oriënteren is in de wereld van het veganisme (Zo klinkt het magisch he! De veganistische wereld is dat ook 😉 is de vereniging misschien minder bekend. Ook begint de Vegan Challenge op 1 oktober weer! Lees snel verder waarom de NVV zo belangrijk is!!!

Nederlandse Vereniging voor Veganisme

De Nederlandse Vereniging voor Veganisme, ook vaak aangeduid als NVV, is momenteel de enige organisatie waarin Nederlandstalige veganisten als zodanig verenigd zijn. De vereniging telt momenteel zo’n 3.100 leden. De vereniging is voortgekomen uit de Veganistenkring, die op 8 september 1978 werd opgericht en de eerste Nederlandse organisatie op dit gebied was. Enige tijd later werd de naam veranderd in Vereniging Veganisten Organisatie. Sinds 1987 heeft de vereniging haar huidige naam. De doelstelling van de vereniging is het bevorderen van een veganistische leefwijze en het beëindigen van de exploitatie van dieren.

Wat doet de NVV?

De NVV bevordert het veganisme door het promoten van de vegan lifestyle via onder meer hun eigen website, hun maandelijkse nieuwsbriefFacebook, Twitter, Instagram en campagnes/projecten zoals Melk, je kan zonder!, de VeganChallenge, VEGAN MagazineVegan Wiki en Vegan Friendly. In Nederland zijn ze de vertegenwoordiger van het officiële Vegan Keurmerk van The Vegan Society. Naast hun website, beheren ze een forum voor veganisten en andere geïnteresseerden om vragen te stellen, te discussiëren en ontmoetingen te arrangeren. Ook zijn ze regelmatig aanwezig op stands op festivals om bezoekers van informatie te voorzien.

VeganChallenge

Het is weer bijna 1 oktober en dat betekent dat de Vegan Challenge weer van start gaat!! De VeganChallenge is een leuke, praktische en laagdrempelige manier om in aanraking te komen met veganisme. Het is een van de belangrijkste projecten binnen de NVV, waar op dit moment al meer dan 35.000 deelnemers aan hebben meegedaan. Twee keer per jaar wordt er door vrijwilligers van het VeganChallenge team een challenge opgezet: op 1 april en op 1 oktober. Deelnemers kunnen zich gratis inschrijven en ontvangen gedurende de maand april of oktober elke dag een e-mail met recepten, evenementen en tips. Daarnaast vinden ze veel informatie en ondersteuning via www.veganchallenge.nl, het Vegan Buddy systeem en de speciale VeganChallenge deelnemers facebookgroep.

 

7de44d76df0afa6b4c238205b7ee9966

Dus ben je geïnteresseerd in het veganisme, maar weet je niet heel goed waar je moet beginnen? Dan is dit een super leuke en goede manier om eens kennis te maken met het veganisme. Zo ervaar je dat je waanzinnig lekker zult eten, niks zult missen en ook nog eens geen dierenleed veroorzaakt. Win win situatie toch?? Doe je mee op 1 oktober?

Voordeel van lid zijn van de NVV

Als je lid wordt van de vereniging kun je kiezen uit een welkomstgeschenk (als je dat wilt), je krijgt ieder kwartaal het VEGAN magazine, een ledenpas die voordeel geeft bij veel Vegan Friendly adressen en NVV-activiteiten. Stemrecht binnen de vereniging. Meer leden betekent dat er meer gedaan kan worden aan promotie met initiatieven zoals de VeganChallenge én dat zij namens een steeds grotere achterban mogen spreken. Het lidmaatschap staat open voor iedereen die positief staat tegenover deze doelstellingen. Meld je hier aan als nieuw lid.

Mijn ervaring met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme

Thuis zijn wij al geruime tijd lid van de vereniging. Het tijdschrift staat elke keer vol leuke artikelen. Het is zo belangrijk om deze vereniging te steunen. Ze staan op voor de dieren die geen stem hebben. Ze doen dit door laagdrempelige acties, zoals de vegan challenge. Zo zorgen ze er toch voor dat steeds meer mensen in contact komen met het veganisme. En de NVV is meestal de eerste die aankondigt als er weer een nieuw vegan product op de markt komt! HALLLLOOOO VEGAN HOTDOG BIJ IKEA NEDERLAND!!!!!!

Als je nog niet heel bekend bent met het veganisme, speur de site van de NVV af, like hun Facebookpagina en dompel je onder in de wereld van het veganisme. Er is zoveel informatie op hun site te vinden zoals recepten en redenen waarom veganisme zo belangrijk is. Ik hoop dat ik je interesse gewekt heb om in ieder geval een kijkje te nemen op hun site. Uiteraard hoop ik helemaal dat je straks mee doet aan de Vegan Challenge in oktober. Niks te verliezen toch? Met het veganisme is alleen maar winst te behalen! Dus, doe je mee? 

 

Bron; https://www.veganisme.org

Alles wat cursief is, is een hyperlink en kun je aanklikken. Zo kom je bij de gewenste pagina uit. 

 

3 replies to De Nederlandse vereniging voor veganisme, oftewel de NVV!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: