Review Love Beauty and Planet Body Lotion; Soothe and Serene

Alleen als je onder een steen hebt gelegen heb je de lancering van dit merk kunnen missen. Etos adverteert er groot mee en in elke vegan facebookgroep is het ook al voorbij gekomen. Tijd voor een review dacht ik zo! Nu heb ik een voorliefde voor alles met de geur lavendel, vandaar dat ik deze bodylotion dan ook uitkoos! Maar is het ook wat?

Review Love Beauty and Planet Body lotion; Soothe and Serene

Ik moet eerlijk bekennen dat ik meegegaan ben in de hype en geen onderzoek heb gedaan voordat ik dit product aanschafte. Er staat notabene een vegan label op. Dat mag er niet zomaar opstaan toch? Maar vegan betekent niet direct dierproefvrij. Nu is Love Beauty and Planet geen nieuw merk, maar een onderdeel van Unilever. Unilever test namelijk wel op dieren. Het product an sich is wel vegan. Maar of het dierproefvrij is, dat is twijfelachtig.

Dierproefvrij of niet?

Ethical Elephant schreef hier net als Naoki ook al een artikel over. Volgens de mail die Ethical Elephant kreeg, worden deze producten niet op dieren getest. Maar het blijft dubieus als het moederbedrijf dat wel doet. Op hun eigen website kan ik nergens wat terug vinden over hun beleid op dierproeven. Ik lees over duurzame bronnen en gerecycled plastic (super goed natuurlijk) maar ik lees nergens dat het ook dierproefvrij is. Als ik de zoekfunctie op de website van Love Beauty en Planet gebruik, komt er bij dierproefvrij en vegan niks uit. Op een pagina staat dat hun producten vegan zijn, maar als je dan op ”lees meer” klikt, gebeurt er niks. Dat vind ik wel vreemd. Een link zonder volgende pagina. Het product heeft ook geen logo van de ”Leaping Bunny“. Een logo dat aangeeft dat het product dierproefvrij is. Op hun website kan ik ook niks over dit merk vinden.

Product

De bodylotion ruikt heel licht naar lavendel, het is zeker niet sterk. Ik vind het eigenlijk meer neutraal ruiken eerlijk gezegd. Ik vind het wel fijn als de geur van een bodylotion een beetje blijft hangen gedurende de dag of nacht 😉 De bodylotion is erg dun en smeert niet heel makkelijk uit. Het duurt wel even voordat het product door je huid is opgenomen. Ik heb een vrij droge huid en deze bodylotion is voor mij niet voedend genoeg. Mocht je een normale huid hebben is deze wellicht wel voldoende. De pompverpakking vind ik wel erg fijn, het werkt zo heel hygiënisch. Ik vind het persoonlijk geen heel goede of bijzondere bodylotion. Ik denk dat er betere en fijnere producten op de markt zijn voor dit geld. Ik heb het product gebruikt voordat ik me erin ging verdiepen, dus het is zeker geen gekleurde review.

Conclusie

Ik heb het product gekocht en ik zal het ook opmaken. Echter zal ik het niet meer aanschaffen (ook omdat ik er geen fan van ben). Als het moederbedrijf niet dierproefvrij is, dan koop ik liever ook geen producten van een merk binnen dat bedrijf. Ik steun dan toch ook Unilever en dat wil ik liever niet. Het desbetreffende merk wordt er in die zin niet minder vegan van, de producten zijn vegan en dierproefvrij. Het is voor ieder een eigen keuze hoe ver je hierin wilt gaan.

Disclaimer; Ik heb contact opgenomen met het merk. Zij vertelden me dat ze nog bezig zijn met de cruelty-free certificering. Maar zoals je hieronder kunt lezen test dit merk niet op dieren. 

 

img_2407