Tante Emma’s Veganeria

Vorige week was ik in Saarbrücken. Een stad die grenst aan Frankrijk. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, ik had dat in ieder geval niet. Maar het bleek een waanzinnig leuke stad te zijn. En bij een nieuwe stad horen nieuwe hotspot ontdekkingen. Ik ben ook alleen maar te motiveren om naar een stad te gaan als ik weet dat ik wat lekkers te eten krijg. Als je iets van me wil, geef me lekker eten 😉 In Saarbrücken was mijn absolute favoriet Tante Emma!

Tante Emma’s Veganeria

Dit zaakje zit aan de rand van het centrum en je kunt er makkelijk parkeren. Het heeft  een paar tafeltjes buiten staan waar je kunt zitten als het lekker zonnig is. Als je binnenkomt heb je het gevoel dat je bij iemand thuis binnenstapt. Ik hou van dit soort sferen. Niet pretentieus maar gewoon knus en gezellig. De inrichting is heerlijk ouderwets en een combinatie van van alles en nog wat! Tante Emma is een mix van een café, lunchzaak en winkel. Een van de beste combinaties als je het mij vraagt. Wel een gevaarlijke! Want terwijl ik op mijn koffie wacht, zie ik allerlei producten die ik straks wil kopen! De eigenaren zijn zo waanzinnig vriendelijk en behulpzaam. Ze hebben hart voor hun zaak en dat voel je.

img_2181-1

Het veganistische eten

Ik had een hotdog, uiteraard. Ik ben een self proclaimed hotdog connaisseur. Hij was lekker, ik miste alleen de zuurkool. Ben ik in Duitsland en dan geen sauerkraut op mijn hotdog, beetje jammer. Verder was het top! De koffie was goed. De maaltijd met kebab moest ook lekker zijn. De opties qua maaltijden zijn wel beperkt.

img_2388-1

Het gebak

Maar dat de opties qua eten beperkt zijn is totaal niet erg, want de echte reden waarom je hier naartoe gaat is TAART! Man wat kunnen zij bakken! Ik ben kwart Duits en ging als kind vaak naar familie in Duitsland. Duitsers kunnen gebak maken! Daar kunnen de Nederlanders nog wat van leren! Mijn favoriete taart is altijd al de Käsekuchen geweest. Gebakken kwarktaart. Structuur is bij deze taart super belangrijk. Hij mag niet te droog zijn, maar ook zeker niet te zacht. Vaak zijn ze (als ze niet goed gebakken zijn) droog en zwaar. Uiteraard niet de bedoeling maar niet iedereen kan een goede Käsekuchen bakken. Maar deze! Serieus de beste die ik in tijden heb gegeten! Ik heb uiteindelijk nog een puddingbroodje, stukje streuselkuchen en een soort windmolen met bessen erin gegeten. Niet in mijn eentje hoor, ik moest het delen (helaas). Maar goed, als de taart zo lekker is, dan ga je geen calorieën lopen tellen! Helaas heb ik alleen van de Käsekuchen een foto gemaakt, heel stom. Die windmolen was ook zo lekker dat ik hem al half op had voordat ik aan een foto dacht!

317ecb4c-ab42-44ef-9b44-fd157844886d

Een aanrader!

Ga zeker naar Tante Emma’s Veganeria als je eens in Saarbrücken bent! De eigenaren, zoals ik al eerder zei, zijn super vriendelijk. Hij liet ons allerlei verschillende soorten kaas proeven en gaf ons zelfs een extra stukje gebak mee. Alles wordt elke dag vers gebakken. Ik raad je wel aan om niet pas op het einde van de dag te gaan. Vier uur is voor de Duitsers Kaffee und Kuchen tijd, kom je daarna, dan is het meeste wel op. You snooze, you lose!!!

Vind alle info hier; https://www.veganeria-sb.de