Reiki behandeling

Mijn blog zou niet voor niets de holistische herbivoor heten als ik niet geïnteresseerd zou zijn in spiritualiteit. Onlangs zag ik een aanbieding op Facebook voorbij komen voor een Reiki behandeling. Nu heb ik vaak een tarot lezing gehad, Ayurvedische massages, accupunctuur, handlezingen en ga zo maar door. Ook reinig ik mijn huis vaak met salie of palo santo als er iemand is geweest. Even weer de energie neutraal maken 😉 Maar Reiki is nieuw voor mij. Ik besloot een afspraak te maken om te zien of het zou bevallen.

Eerste indruk

Ik zal eerlijk zijn en je vertellen dat ik gemengde gevoelens heb over deze behandeling. Ik denk dat het allerbelangrijkste is dat je met je ”behandelaar” een klik hebt. Of dit nu je huisarts, psycholoog of massagetherapeut is. Als je de klik niet voelt, is het lastiger om je op je gemak te voelen en het maximale uit een behandeling te halen. Een klik met iemand hebben is heel persoonlijk. In dit geval voelde ik direct geen klik. Dat wil niet zeggen dat ze (de behandelaar was een vrouw) niet aardig was. Maar voor mij was het geen match. Tsja, en wat doe je in zo’n soort situatie? Het liefst zou ik in staat willen zijn om dit direct met iemand te bespreken en de behandeling niet van start te laten gaan. In dit geval heb ik ervoor gekozen om het toch te proberen. Dat je geen klik voelt zegt niet direct dat iemand niet vaardig is.

Behandeling

Onder het genot van een minuscuul en waterig kopje thee bespraken we de reden waarom ik bij haar was. Nu had ik niet perse een reden, het was pure nieuwsgierigheid in combinatie met een redelijk betaalbaar bedrag (wat wel een indicatie over de kwaliteit had kunnen zijn). Ik vertelde haar dat ik last heb van innerlijke onrust en mij af en toe wat geblokkeerd voel. Ze vertelde me dat ze door middel van edelstenen mijn chakra’s ging meten en daarna overstapte op handopleggingen. Ze kwam niet heel zelfverzekerd of ervaren over, maar goed, ik ga wel op die tafel liggen. Meet maar een eind weg!

Het meten van de chakra’s vond ik echt waanzinnig interessant. Kloppend ook. Ze gebruikte een pendel van verschillende edelstenen. Ik vond het jammer dat ze de chakra’s niet benoemde met hun naam, maar dat ze ze alleen nummerde, in plaats van bijvoorbeeld ”wortel”chakra te zeggen. Zo is het toch wat duidelijker voor mij als leek. Uit het pendelen kwam naar voren dat mijn wortelchakra en sacraalchakra geblokkeerd waren. Deze gaan o.a. over emoties, gronding en vertrouwen in jezelf. Mijn zonnevlecht chakra stond heel erg open, deze gaat over je eigen identiteit. Mijn hartchakra was niet geblokkeerd maar stond ook niet wagenwijd open. De chakra die gaat over communicatie en uiting geven aan wat je echt wilt, je keelchakra, daar had de pendel moeite mee. Hij kon hem niet zo goed vinden. Mijn derde oog chakra en kruinchakra stonden wel goed open. Ik ben nog net geen Jomanda 2.0.

Ik vond dit interessant omdat ik me er heel erg in herkende. Mijn behandelaar had niet genoeg mensenkennis om de pendel lukraak bij de chakra’s te laten bewegen. Als ze bijvoorbeeld had gezegd dat mijn sacraalchakra geheel openstond en ik onwijs in verbinding stond met mijn emoties, dan had ik geweten dat dit niet klopte.

Op basis van haar bevindingen ging ze nu over op de handopleggingen. Ze deed een muziekje aan die zou moeten passen bij mijn meest geblokkeerde chakra’s. Ik kreeg een oogmasker gevuld met lavendel op mijn ogen en we konden van start.

Nu ben ik best wel geoefend in meditatie en yoga nidra. Ik kan goed ontspannen als het moet. Mits ik me op mijn gemak voel uiteraard. Ik heb niet goed gemerkt wat ze deed en de ontspanning was ver te zoeken. Tijdens de behandeling kwam de schoonmaker ook binnen, nu helpt een onderbreking ook niet echt. Maar ik had geen idee wat ze aan het doen was, ik ontspande er niet van en het was ook niet perse prettig. Ze raakte af en toe mijn hoofd aan, wat geduw aan mijn tenen en ze legde een keer haar hand op mijn buik.

Ik heb wel eens bij mijn tarot lezeres, die meer doet dan alleen dat (het is een heel spirituele vrouw), mijn zonnevlecht wat meer open laten zetten. Dat klinkt heel vaag als ik dat zo beschrijf haha. Maar toen voelde ik echt wat ze deed, het deed pijn op die plek, alsof er aan getrokken werd. Het voelde magnetisch. Ik voelde nu werkelijk niks. Ja een beetje geduw en getrek aan mijn tenen.

Naderhand zijn we nog even gaan zitten, wederom met een minuscuul kopje thee, die ditmaal ontzettend sterk was. Ik vroeg of haar nog wat opgevallen was, wat haar bemerkingen waren. Ze kon mij hier eigenlijk niks over vertellen en keek me een beetje wazig aan. Ik vroeg haar hoe lang ze dit al deed, omdat ik het idee had dat ze een beginner was. Ze vertelde me dat ze dit al twee jaar deed, dat gevoel gaf ze me niet. Ik ben met een niet heel fijn gevoel weggegaan.

Diezelfde nacht heb ik onwijze nachtmerries gehad. Volgens haar komt dat niet vaak voor maar het kan soms gebeuren. Ze vertelde me dat het mogelijk een ”opruimsessie” was. Nou dit was dan wel een heel vermoeiende sessie want ik werd waanzinnig moe en angstig wakker. Het was prettig geweest als ze dit van tevoren medegedeeld had, dat dit zou kunnen gebeuren.

Conclusie

Ik denk dat je best voorzichtig moet zijn met dit soort behandelingen. Als je in chakra’s gelooft, zoals ik, dan geloof je ook dat je er iets verkeerd mee kan doen. Ik vroeg me af of ze wel alles weer goed had ”afgesloten”. Nu is het niet zo dat je me blijvend uit balans kan halen, maar je kunt wellicht wel iets verstoren.

Ik zeg niet dat ik nooit meer een Reiki sessie zal gaan doen, maar de volgende keer ga ik beter research doen en eerst telefonisch contact met diegene opnemen, vragen stellen en bij voorbaat al vaststellen of er überhaupt een klik is.

 

Heb jij wel eens een Reiki behandeling gehad?