Hurraw! lippenbalsems

De lippenbalsems van Hurraw zijn al jaren een favoriet van mij. Ik heb gedurende de jaren allerlei varianten geprobeerd. Ik vind ze eigenlijk bijna allemaal fijn! En, ze zijn veganistisch, natuurlijk, biologisch en dierproefvrij! Helemaal top dus!

Hurraw!

Hurraw bestaat sinds 2010. Het is volledig natuurlijk, veganistisch en dierproefvrij. Ze zijn gecertificeerd met het ”leaping bunny” symbool. Leaping bunny is een bedrijf wat dierproefvrije bedrijven certificeert. Dit is een betrouwbaar bedrijf. Dus als je het symbool van een springend konijntje ziet op een product, dan weet je zeker dat het dierproefvrij is.

Hurraw! maakt gebruik van kwalitatieve, rauwe en biologische ingrediënten. De lippenbalsems zijn lang houdbaar, niet te zoet, ze glijden zacht over je lippen en ze smelten niet in je tas. Ook wel fijn! Niemand zit te wachten op een olieachtige substantie die zonder jouw weten zich gaat gedragen als ”The Blob” en alles verruïneerd dat op zijn pad komt.

De ingrediënten worden koud geperst, zo behouden ze hun smaak, geur en eigenschappen. De geuren/smaken komen voornamelijk van essentiële oliën. Andere hebben, zoals bijvoorbeeld banaan of kokos, ook een natuurlijke en biologische afkomst. (1)

De lippenbalsems

Ik ben zelf erg fan van de vanille, kokos en maan variant. De tinted cinnamon lippenbalsem gebruik ik veruit het meest. Deze ruikt heerlijk naar kaneel en tintelt een beetje op je lippen als je het aanbrengt. Dit keer besloot ik eens iets anders van Hurraw! te proberen.

Vata Lippenbalsem; Ayurvedische lippenbalsem met amandel, kardemom en een vleugje rozen

In deze Hurraw lippenbalsem zit een extract van ashwanganda wortel. De rustgevende amandelgeur wordt aangevuld met noten van pittige kardemom en is afgewerkt met een vleugje rozen. (2)

Mijn moeder heeft deze lippenbalsem al eerder gehad, toen rook hij heel sterk. Ik moet nu zeggen dat ik amper wat ruik en ik me afvraag of hij nog wel goed is. Dat is het enige nadeel aan deze lippenbalsems, ze willen nog wel eens ”bederven”. Ik heb het idee dat dat bij deze ook het geval is. Normaal gesproken ruikt hij namelijk heerlijk!

Echium Raspberry Tinted Lippenbalsem; subtiel rode glans met fruitige smaak    

Hurraw Echium Raspberry Tinted Lip Balm bevat paarse wortelen die de lippen kleuren met een pure bessen-tint. De prominente kleurstof (flavonoïde), veroorzaakt door anthocyanine, is verantwoordelijk voor de rode, paarse en blauwe tinten gevonden in fruit, groenten en bloemen. (2)

De lippenbalsem ruikt vrij zoet. Framboos he….. Maar het is niet overheersend. Ook geeft het een subtiel rozig tintje aan je lippen. Deze is subtieler van kleur dan de Cinnamon of Black Cherry.

Black Cherry Tinted Lippenbalsem; subtiel rode glans met fruitige smaak          

Hurraw Black Cherry Tinted lippenbalsem bevat biologische kersen uit de boomgaarden van Orchard Lake. De alkanetwortel geeft een mooi, zonnig kleurtje. (2) 

De lippenbalsem, je raadt het al, ruikt naar kers. Het geeft je lippen een beetje glans en geeft ze net wat meer kleur. Het ziet er heel natuurlijk en verzorgd uit.

Conclusie

Hurraw! is veruit mijn favoriete merk als het om lippenbalsems gaat. Het is veganistisch, natuurlijk, biologisch en dierproefvrij. Ze ruiken waanzinnig lekker en ze maken mijn droge lippen weer zacht. Ook vind ik hun verpakkingen erg prettig in gebruik en zien ze er ook nog eens tof uit. Ze kosten tussen de €5,40 en €6,30. Goed betaalbaar dus! Het enige nadeel is dat ik heel soms een ”bedorven” lippenbalsem heb gekocht. Het blijven natuurlijke producten zonder conserveringsmiddelen. Gelukkig is dit niet vaak gebeurd.

Ik heb ze nu besteld bij www.degroenedrogist.nl Ik ben erg te spreken over hun service. Ik had de balsems besteld en naderhand wezen ze mij erop dat ik beter voor een andere verzendwijze kon kiezen omdat deze goedkoper en makkelijker was. Ook zijn ze nu zo vriendelijk de Vata lippenbalsem om te ruilen. Het is een bedrijf dat natuurlijke en dierproefvrije cosmetica verkoopt, dus het is zeker de moeite om daar eens een kijkje te nemen 😉

Bron (1); https://hurrawbalm.com

Bron (2); https://www.degroenedrogist.nl/nl/search/hurraw/

Heb jij wel eens een lippenbalsem van Hurraw! geprobeerd?