Maar wat doe ik dan op brood?

Als (beginnende) veganist kan het best lastig zijn om te bedenken wat je nu dan op je brood of cracker gaat smeren. Een supermarkt kan dan redelijk overweldigend zijn. Waar ga je zoeken? Hoeveel etiketten moet je gaan lezen voordat je iets lekkers gevonden hebt? Ik hoop je met dit artikel een beetje te kunnen ondersteunen!

Ik eet nu al bijna 4,5 jaar veganistisch. Ik weet ondertussen wel wat ik op mijn brood kan smeren en waar ik het moet zoeken 😉 Ik heb een selectie gemaakt met ideeën voor je. Ik heb ditmaal voor de Albert Heijn gekozen omdat deze supermarkt een groot assortiment heeft en door het hele land zit. Ik zal mijn best doen om zoveel mogelijk producten aan het lijstje toe te voegen. Ik zal ongetwijfeld niet alles toegevoegd hebben aan deze lijst, maar ik hoop dat het je wat inspiratie geeft!!!!

Hartig beleg

Vleesvervangers voor op brood
VS
De Vegetarische Slager

 

kips
Kips
quorn.jpg
Quorn
 Kaas vervangers
kaas.jpg
Violife
Hummus en groenten spreads

 

garden gourmet
Garden Gourmet
maza speciaal.jpg
Maza Artisanaal en groenten spreads

 

Untitled3
AH Hummus
Untitled4
AH Hummus
Untitled5.jpg
Maza Hoemoes
Untitled6
Maza Hoemoes
7.jpg
Mister Kitchen’s
Untitled8.jpg
Tartex (Ik kon op de AH website maar twee afbeeldingen vinden, maar ze hebben er ook een soort pâté van!!!)
Untitled9.jpg
Zonnatura
Notenpasta’s
Untitled10.jpg
Bio Today en Raw Organic Food
Untitled11
Tahini
Untitled12
Mister Kitchen’s

 

Untitled13
Calvé
Untitled14.jpg
Calvé
Untitled15.jpg
Whole Earth

 

Untitled16.jpg
Alle pindakaas van AH eigen merk is vegan. Behalve de AH Smeu­ï­ge pin­da­kaas crunch, daar zit honing in.
Zoet beleg
Untitled17.jpg
Bio Today
Untitled18.jpg
Chocoladepasta
Untitled20.jpg
Hagelslag
Untitled19.jpg
Speculoos
favo.jpg
Mijn favorieten van het moment. Probeer ook zeker eens de Roasted Bell Pepper spread van Garden Gourmet met een plakje Chicken Free Slices van Quorn! Dat is echt een super lekkere combinatie!!!

Ik zal ongetwijfeld nog heel wat producten vergeten zijn! (Of er kan een foutje inzitten!) Maar zoals je ziet, is er genoeg te koop om op je boterham te smeren. Ik hoop dat ik je een beetje kan helpen met de vraag ”Hoe word ik veganist?”. Van de jam heb ik geen overzicht gemaakt, jam is namelijk 9 van de 10 keer veganistisch. Pindakaas overigens ook. Maar ik krijg regelmatig de vraag of pindakaas wel veganistisch is. Mensen kijken me ook redelijk verward aan als ik ze zeg dat er alleen maar pinda’s inzitten. Misschien is de ”kaas” in pindakaas verwarrend. Ik weet ook niet wie dat bedacht heeft. Best vreemd ook eigenlijk haha.

Ik heb al eens eerder een blogpost geschreven over een super goede combinatie voor op brood! Lees dat artikel hier.

Alle afbeeldingen komen van https://www.ah.nl

Ik hoop dat je dit artikel nuttig vindt!!!!