Mooshka Animal-Free Food

Ik wilde al heel lang een keer bij Mooshka eten maar omdat ik niet in Amsterdam woon kwam het er nooit van. Mooshka zit in de Pijp, vlakbij de van Woustraat. Laatst had ik een afspraak in die buurt en liep ik bij toeval langs Mooshka. Die toevalligheid is nu al een regelmatigheid geworden moet ik bekennen. Wat is het eten daar heerlijk!

Mooshka is een klein zaakje aan de Hemonystraat. Beneden wordt het eten gemaakt. Je kunt dus zo de keuken in kijken. Iets dat ik altijd heel prettig vind. Geen geheimen, gewoon goed eten. Boven zijn er een aantal zitplaatsen.

265adfc3-2e53-432c-9699-2dc07d62b0ab

De eigenaresse is waanzinnig vriendelijk en maakt al het eten zelf. De menukaart lijkt klein maar is het niet! Je hebt enorm veel keuze. Denk aan bitterballen, wraps, kapsalon maar ook aan roti! Voor een burger kun je er ook terecht. Tot nu toe heb ik de bitterballen, de patat (die echt heel goed gebakken is), roti en de injera geprobeerd. Injera is een Ethiopisch gerecht dat gegeten wordt met een licht gefermenteerde teff pannenkoek en verschillende ”dips” erbij. Denk aan spinazie of linzen. Dit eet je dan samen met de pannenkoek. Het is voor mijn zwakke smaakpapillen nog net goed te doen qua pittigheid, want man wat is het lekker. Tot nu toe smaakte alles enorm goed wat ik geproefd heb.

83ea0b63-8932-4d2f-8fa5-f655167be8100e0fb9cd-85c3-448c-82b2-fa709c823ae9

De kleinschaligheid, het enorm smaakvolle eten en de super lieve eigenaresse maakt dat dit echt een toptent is. Het is soulfood. Ik loop altijd blij naar buiten en ik kijk nu alweer uit naar de volgende keer dat ik er ga eten. Ik ben fan.

ce1ffe87-c874-43f9-b10f-6d0fd72a1877

Het adres van Mooshka is
Hemonystraat 66h, 1074BT Amsterdam


Facebook Mooshka

https://www.mooshka.nl 

 

Heb jij al eens bij Mooshka gegeten?