Vaak ben ik gelukkig

Mijn moeder gaf me dit boek te leen. Zelf had ik nog nooit van de schrijver gehoord. Maar man, wat een pareltje is dit. Het is een prachtige uiteenzetting van het leven van een vrouw. Zo bijzonder maar toch ook zo herkenbaar. Het is rauw en pijnlijk. Het is prachtig. Een boek dat je bijblijft.

Vaak ben ik gelukkig – Jens Christian Grøndahl

Het boek is geschreven door Jens Christian Grøndahl, een Deense schrijver die al heel wat titels op zijn naam heeft staan. Zijn bekendste boek is ‘Het portret van een man’. Volgens bol.com is het een van de meest succesvolle schrijvers van het moment. Zijn werk verschijnt in meer dan dertig landen en werd in binnen- en buitenland genomineerd voor en bekroond met verschillende literaire prijzen. Uitgeverij Meulenhoff publiceerde meer dan vijftien romans van Grøndahl.

Flaptekst boek

Een aangrijpende novelle over liefde, huwelijk en vriendschap van de auteur van Portret van een man.
Ellinor en haar man Henning zijn goed bevriend met Anna en Georg. Maar alles verandert wanneer de twee stellen op skivakantie gaan en Anna en Henning omkomen in een lawine. Hun echtgenoten blijven alleen achter. In hun verdriet trekken Elli en Georg steeds meer naar elkaar toe, maar kunnen twee mensen zomaar opnieuw beginnen? Pas wanneer Georg jaren later overlijdt en Elli helemaal alleen achterblijft, durft ze het verleden onder ogen te komen – een verleden dat meer ontsluit dan rouw en verraad.
Vaak ben ik gelukkig is een aangrijpende roman over de verwoestende kracht van geheimen. Jens Christian Grøndahl schetst in deze novelle een vlijmscherp portret van een huwelijk.

Mijn ervaring met het boek ”Vaak ben ik gelukkig”
Ik vond het werkelijk een prachtig boek. De uiteenzetting van het leven van Ellinor is aangrijpend. Je zit vanaf pagina één direct in het verhaal en het laat je niet meer los. Het is verrassend qua verhaallijn en pijnlijk qua gebeurtenissen. Er zit een rauw randje aan het boek dat me heel erg aanspreekt. Het is zonder poespas beschreven. Het is alsof je daadwerkelijk luistert naar het verhaal van een bekende. De emoties zijn zo ontzettend goed beschreven dat het pijnlijk herkenbaar is.

 

Ik raad dit boek echt aan iedereen aan. Het is een prachtig boek wat je eigenlijk niet mag missen!!!
Heb jij het al gelezen?