Vegan mergpijpjes van Epicurieus

Say what????? Bestaan er gewoon vegan mergpijpjes? Lees snel verder dan vertel ik je alles.

Mergpijpjes. Ik denk dat we er als kind allemaal mee zijn opgegroeid. Ik althans wel. De mergpijpjes werden bij speciale gelegenheden tevoorschijn getoverd en wat was het toch een traktatie altijd. Een traktatie weliswaar, totdat ik veganist werd. Nu is een leven zonder mergpijpjes best hanteerbaar hoor. Wellicht af en toe een droevig moment als ik aan het marsepein dacht. Of aan de cake die omringd werd door crème en jam. Je hoort het al, het was best een gemis.

Ik heb er vaak over gedacht om eens een poging te wagen ze zelf te maken. Nu ben ik best een luie bakker dus het is er nooit van gekomen. Gelukkig is er nu Epicurieus, een veganistische banketbakker die wél mergpijpjes maakt! Leuk dat ze er zijn, nu rijst de vraag natuurlijk; smaken ze ook? Ik kan hier een heel simpel antwoord op geven, namelijk JA!

De veganistische mergpijpjes zijn voorzien van een dikke laag marsepein. Niet te zoet, niet te vlak. Ze zijn rijkelijk gevuld met cake, jam en crème. Ze zijn voor mij niet te onderscheidden van de dierlijke variant. Wat het zo mooi maakt is dat je deze zonder schuldgevoel naar binnen kunt werken. Geen dierenleed is eraan te pas gekomen. Dat maakt ze misschien toch wel het allerlekkerst!

Heb jij al wat van Epicurieus gegeten?

img_9690-1