Vegan hotspots in Edinburgh

Veganistisch eten en Schotland. Gaat dat samen???? Daar eten ze toch alleen maar haggis en fish and chips? Klopt zeker, maar in Edinburgh zijn genoeg veganistische tentjes te vinden. Ik heb er drie voor je op een rij gezet.

Holy Cow 

Vlakbij het busstation vind je Holy Cow. Dit is een volledig veganistisch restaurantje. Ik eet altijd veel meer relaxed wetende dat alles plantaardig is. Je kent het misschien wel, de angst dat ze toch normale kaas gebruiken in plaats van veganistische kaas. En vervolgens tien keer checken totdat de bediening moe van je wordt. Bij Holy Cow heb ik de Nori burger geprobeerd. Dit is een burger gemaakt van knolselderij. Ik was heel erg bang dat de structuur vervelend zou zijn, maar het was echt heel lekker als ”burger”. Het smaakte zelfs een beetje naar vis in combinatie met het zeewier. Het broodje met veganistische ”zalm” (wortels) en ”roomkaas” (cashewnoten) was echt een misser. Het was super waterig en er zat geen smaak aan. 


Pumpkin Brown

Midden in het centrum vind je dit kleine café. Als je al de hele middag door de stad hebt gestruind is dit een prettige plek om even koffie te drinken. Ze hebben hier van alles. Denk aan broodjes, smoothies, chia-pudding, taart en verse warme maaltijden. Ik heb hier niks gegeten maar de curry die ik voorbij zag komen zag er erg lekker uit! Wat heel leuk is aan dit café is dat ze ook een klein assortiment hebben met duurzame producten. Ikzelf kocht een handgemaakte zeep van Nurturing Soul. De zeep ruikt alsof je in het bos aan het wandelen bent, een perfect aandenken aan Schotland.


Naked Bakery

Toen ik vooraf aan mijn bezoek aan Edinburgh opzocht welke vegan hotspot ik zeker niet wilde missen was dat met stip op 1, Naked Bakery. Mensen, veganistische macarons. Nu heb ik wel vaker veganistische macarons gegeten en ik ben er doorgaans geen fan van. De koekjes zijn al snel te hard en alles behalve chewy. Dit zijn veruit de beste die ik tot nu toe geprobeerd heb. Het komt enorm in de buurt van een dierlijke macaron. Ze zijn chewy en de vulling is erg romig. Een absolute must als je in Edinburgh bent!


Ik ben maar één dag in Edinburgh geweest en er zijn uiteraard veel meer vegan hotspots te vinden. Als je de website happycow bezoekt vind je er genoeg. Heel opvallend was zeker dat er genoeg restaurants en cafés waren waar je veganistische opties had. Veganisme ”leeft” veel meer in het Verenigd Koninkrijk dan hier. Heel erg tof om te zien.
Wil je meer zien van Edinburgh? Kijk dan op mijn instagram !

Ben jij wel eens in Edinburgh geweest of staat het op de planning?