Vegan hamburger met zoete aardappel frietjes

Soms heb je nu eenmaal geen zin om een ingewikkeld recept te maken, máár heb je wel zin in een lekkere maaltijd. Dit recept is perfect voor zo’n dag, het is smaakvol en simpel. Lees verder hoe je dit super snel op tafel tovert!

Ingrediënten

– Hamburgerbroodjes van de Albert Heijn
– Sla naar keuze (ik gebruikte ijsbergsla)
– Tomaat
– Augurk
– “Kaas” (ik gebruikte Wilmersburger)
– Mayonaise (ik gebruikte de Veganaise van de Zaanse, maar de Mayolijn van Remia is ook een goed alternatief)
– Ketchup
– Mosterd
– Quorn; Supreme Vegan Burger (deze vind je in het vriesvak)
– Zoete aardappel (ik gebruikte de variant met paarse schil en lichtgekleurde binnenkant)
– Olijfolie
– Zout en peper

Bereidingswijze

– Verwarm de oven op 200 graden
– Was de zoete aardappel grondig en hak het in gelijke stukken
– Verdeel de aardappel over het ovenrooster (bekleed met bakpapier) en sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over. Ik heb een grote aardappel gebruikt. Vervolgens kun je het nog met peper en zout bestrooien.
– Bak de aardappel voor ongeveer 25 tot 30 minuten. Controleer regelmatig. De aardappel moet er licht gebruind uitzien. Prik er met een vork in om te kijken of het gaar is.

– Bak de burger aan de hand van de instructies op de verpakking. Als de burger bijna klaar is kun je er een plakje kaas opleggen. Zo smelt het een beetje mee.
– Het broodje kun je naar eigen smaak beleggen. Ik begon met een laagje mayonaise op het onderste broodje, daar heb ik de sla vervolgens opgelegd. Leg nu de burger erop. Op de burger (wel of niet met kaas) kun je wat ketchup en mosterd smeren. Als laatste leg je er wat augurk en tomaat op. Leg de bovenste helft van het broodje erop en de burger is klaar!!!

Eet smakelijk!