Vegan hotspots in Berlijn

Berlijn is een fantastische stad en een paradijs als je veganistisch eet! Op elke hoek van de straat is wel lekker eten te vinden. Ik heb zoveel mogelijk tentjes uitgeprobeerd in een week, maar ik heb alsnog heel veel op mijn wishlist staan. Volgende keer dan maar. Voor nu zet ik een aantal van mijn favorieten voor je op een rij!

Café-Crêperie MELT
Dit zaakje kwam ik per toeval tegen. Ik liep terug naar mijn appartement en ik zag ineens vegan crêpes op een bord staan. Dat moest ik natuurlijk proberen! Het wordt gerund door een super lieve Franse dame. Het is geen volledig veganistisch café, maar ze hebben een aantal goede opties. Ik nam een crêpe met citroen en een met appel. Op een been kun je namelijk niet staan zegt mijn moeder altijd. De crêpes waren echt bizar lekker, ik moest mezelf weerhouden geen derde te nemen. Een klein stukje Parijs, maar dan in Berlijn.


VEG’D
Dit kleine restaurant serveert wraps, hamburgers en salades. Fastfood-achtig, maar dan veel lekkerder. Ik nam een Griekse wrap; deze was gevuld met aardappels, nep vlees, salade en heeeeeel veel knoflooksaus. Ik denk dat ik drie dagen naar de knoflook heb geroken, maar het was het meer dan waard.


Jivamukti Yoga Berlin
Naast yoga lessen volgen en benodigdheden kopen, kun je hier ook terecht voor een gezond hapje en drankje. Het is hier onwijs relaxt en een goede plek om even op adem te komen.


Ahn Dao
Ik vond dit echt een heel fijn restaurant. De menukaart is ontzettend divers en het is goedkoper dan veel andere tentjes. De springrolls zou ik overslaan (deze waren wat flauw) maar de sushi met nep krab mag je echt niet missen!


Secret Garden – vegan sushi
Ik heb hier al een artikel over geschreven, dus ik hou het kort! De sushi was heerlijk maar prijzig. Als je jezelf wilt trakteren op sushi die verder gaat dan alleen een komkommerrol, dan is het zeker een aanrader!


Veganz Berlin – Friedrichshain
Veganz is een volledig veganistische supermarkt die je sowieso niet mag overslaan. Bovenin de winkel zit een schoenenwinkel en de Secret Garden. Als je het wat meer budgetproof wilt houden, dan kun je bij de foodcorner in de supermarkt ook heerlijke sushi kopen. Ik heb hier twee keer sushi gehaald, zo lekker was het. Het aanbod is elke keer net iets anders, maar ze hebben meer dan genoeg opties. Vooral de crispy roll was super lekker!


Good morning Vietnam
Dit was mijn favoriete Vietnamese restaurant, en ik heb er heel wat geprobeerd. Alles was ontzettend vers en smaakvol. Het personeel was heel vriendelijk en verwelkomend. Ook zit dit restaurant in Bergmannkiez, een erg leuke wijk die je zeker niet mag missen. Er zitten veel leuke winkeltjes en vegan tentjes. Ook heeft deze wijk weer een heel eigen sfeer!


Velicious cafe
Bij dit tentje kun je terecht voor ontbijt, lunch en een stukje taart. Het is niet dat ik heel Berlijn doorkruis om hier te kunnen eten, maar als je in de buurt bent is het een prima pitstop.


Vöner
Dit is ongetwijfeld een van de bekendste vegan tentjes in Berlijn. Ze serveren hier de lekkerste hotdogs en uiteraard hun bekende ”shoarma”. Ze maken dit van seitan en het wordt geserveerd met heerlijke friet en saus naar keuze. Drink er een Apfelschorle bij en je bent good to go!


Goodies
Dit tentje is echt fantastisch! Ze hebben hier ontzettend lekkere wraps en andere gezonde maaltijden. Personeel is heel vriendelijk en de sfeer is heel relaxed. Al het eten is heel smaakvol en gezond. Ik haalde hier twee wraps en nog wat snacks voor de lange treinrit naar huis. Ik had meteen spijt dat ik niet meer eten van hun meegenomen had!


Ik heb ontzettende trek gekregen na het schrijven van dit artikel. Én onwijze zin om weer snel meer vegan hotspots in Berlijn te kunnen ontdekken. Het blijft zo’n onwijs fijne stad! Wat is jouw favoriete vegan tentje in Berlijn?