Vegan halve maan koekjes

Deze vegan koekjes zijn zo ontzettend lekker! Ik moest mij beheersen om niet de hele trommel in een keer leeg te eten. Fijn is dat ze ook nog eens relatief simpel om te maken zijn. Lees snel verder hoe je deze koekjes op tafel tovert.

Deze vegan halve maan koekjes heten eigenlijk vanille Kipferl. Het zijn Duitste koekjes die voornamelijk gegeten worden rond de kerst. Zonde als je het mij vraagt. Het amandelmeel maakt ze heerlijk bros en door de vanille ruiken ze ook nog eens heerlijk. Deze koekjes zijn zo lekker, die zou je het hele jaar door moeten eten!

Recept
Ingrediënten
– 280 gram meel
– 70 gram suiker
– 100 gram amandelmeel
– 210 gram koude vegan harde boter
– 2 theelepels vanille extract
– snuf zout

– 6 eetlepels poedersuiker
– 6 eetlepels vanille suiker

Voor het bakken van koekjes of cake gebruik je nooit smeerboter. Neem altijd een hard blok boter zoals bijvoorbeeld Wajang.

Bereidingswijze
– Zeef het meel en voeg vervolgens de suiker, het amandelmeel en de koude boter toe. De boter voeg je er in kleine blokjes eraan toe.
– Kneed het deeg een beetje en voeg dan het vanille extract toe. Ga door met kneden tot het een stevig deeg is. Als het deeg te droog is kun je er wat koud water aan toevoegen. Bij mij was dit niet nodig overigens.
– Neem een groot stuk vershoudfolie en leg je deegbal erop. Rol het uit tot het ongeveer 4 cm dik is. Wikkel dan het folie eromheen en vouw de eindjes van het folie om de rol. Leg je deegrol nu een uur in de koelkast.

– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Snijd plakjes van ongeveer 1 cm uit de deegrol. Zorg ervoor dat ze allemaal even breed zijn. Elk koekje moet ongeveer 25 gram wegen. Vervolgens rol je er in je handen halve maantjes van.
– Bak de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat wat ruimte over tussen de koekjes. De koekjes moeten 12 tot 15 minuten bakken. Ze worden niet heel bruin, maar ze moeten wel stevig zijn. Met het afkoelen zullen de koekjes helemaal stevig worden.

– Zeef de poedersuiker en meng het in een ruim bakje met de vanille suiker.
– Haal de koekjes uit de oven en laat heel kort afkoelen. Na een minuut kun je ze al pakken.
– Pak de koekjes heel voorzichtig op en haal ze door het suiker mengsel heen. Je doet dit als de koekjes nog heet zijn. Ze moeten goed en even bedekt zijn met suiker.
– Laat de koekjes op een rekje volledig afkoelen.
– Je kunt de koekjes een week bewaren in een luchtdicht bakje. Als ze niet al binnen een paar dagen op zijn natuurlijk!

Ik hoop dat je veel plezier zult hebben met het bakken van deze vegan halve maan koekjes. Maar ik hoop dat je nóg meer plezier zult hebben met het opeten. Laat je me weten als je ze geprobeerd hebt?