Vegan marsepeinen hoorntjes

We blijven nog even bij het Duitse thema. Een aantal jaar geleden liep ik door Berlijn te struinen en kwam ik toevallig langs een bakkerijtje. Uiteraard moest ik even kijken of ze iets lekkers hadden. Ik koos dit koekje uit zonder eigenlijk te weten wat ik nu besteld had, zo lang het maar vegan was dacht ik. Al lopend en etend kwam ik erachter dat er zowaar marsepein in het koekje zat! Het was een Mandelhörnchen! Nu ben ik een enorme fan van alles waar marsepein in zit, dus ik werd er erg blij van. Als je geen fan bent van amandelen, dan is het wellicht wijs deze over te slaan. Maar als je je dapper voelt, probeer ze dan zeker!

Het klinkt misschien een beetje raar, bakken met marsepein….. Hier in Nederland is dat ook niet heel gebruikelijk maar in Duitsland gelukkig wel! Je krijgt er een enorm smaakvol koekje door met een fijne textuur. Deze marsepeinen hoorntjes zijn super lekker al zeg ik het zelf. De chocolade is een uitstekende tegenhanger van het zoete en de geschaafde amandel geeft het een lekkere bite. Deze vegan marsepeinen hoorntjes zijn bijzondere koekjes, je zou ze zeker een keer moeten proberen!

Recept
Ingrediënten

– 200 gram onbewerkt marsepein (je koopt dit bijvoorbeeld bij de Lidl)
– 100 gram amandelmeel
– 100 gram meel (altijd zeven voor je het toevoegt)
– 100 gram suiker
– 100 ml gezoet amandelmelk
– 20 gram maizena
– 1/2 theelepel bakpoeder
– snuf zout
– 150 gram geschaafde amandelen
– 150 gram pure chocolade

Als je houdt van een wat stevigere structuur, gebruik dan 70 gram amandelmeel en 130 gram meel.

Bereidingswijze
– Snijd het marsepein in kleine stukjes en gebruik de mixer om het marsepein met de melk te mixen. Mix tot het een glad mengsel is, er mogen geen stukken marsepein meer zichtbaar zijn.
– Voeg vervolgens het amandelmeel, gezeefde meel, bakpoeder, zout en maizena toe. Meng tot het een samenhangend deeg is.
– Strooi wat geschaafde amandelen op een diep bord. Vervolgens schep je met een eetlepel deeg uit de kom. Rol het vervolgens door de geschaafde amandelen zodat het helemaal bedekt is en rol er hoorntjes van. Het deeg is mega plakkerig dus het helpt als je je handen een beetje nat maakt.
– Laat genoeg ruimte over tussen de koekjes. Je bakt dit in twee keer, dus ongeveer 9 koekjes per keer.
– Bak de koekjes op 180 graden voor 10 tot 12 minuten. Ze worden niet heel bruin!
– Laat de koekjes op een rekje afkoelen.
– Smelt de chocolade au bain marie. Dip de uiteinden van de koekjes in de chocolade.
– Laat de chocolade vervolgens helemaal hard worden voordat je de koekjes weer aanraakt.
– Je kunt de koekjes maximaal een week bewaren in een luchtdicht bakje.

Ik hoop dat je veel plezier zult hebben met het bakken van de veganistische marsepeinen hoorntjes. Iedereen in mijn omgeving vond ze erg lekker, zeker ook de omnivoren! Niemand heeft door dat het een veganistisch koekje is, dat blijft toch het allerleukste!