Olive

Dit boek kwam ik tegen terwijl ik weer eens gedachteloos door Instagram heen scrolde. Komt er toch soms nog eens wat goeds van. Boek hoarder als ik ben, bestelde ik natuurlijk meteen dit boek. Je kunt er nooit genoeg van in je kast hebben staan toch? Deze fijne roman is uiterst geschikt om op een regenachtige zondagmiddag te lezen.
Olive – Emma Gannon

Emma begon haar carrière in de marketing maar ze stapte al snel over naar Social media en schrijven. Zo was ze onder andere columnist voor The Times. Ze blogged en podcast sins 2019 en heeft inmiddels vier boeken op haar naam staan. In 2018 stond ze op de Forbes 30 under 30 lijst.

Engelse flaptekst

Olive is many things, and it’s ok that she’s still figuring it all out, navigating her world without a compass. But life comes with expectations, there are choices to be made, boxes to tick and – sometimes – stereotypes to fulfil. And when her best friends’ lives start to branch away towards marriage and motherhood, leaving the path they’ve always followed together, Olive starts to question her choices – because life according to Olive looks a little bit different.

Moving, memorable and a mirror for every woman at a crossroads, Olive has a little bit of all of us. Told with great warmth and nostalgia, this is a modern tale about the obstacle course of adulthood, milestone decisions and the ‘taboo’ about choosing not to have children. 

Mijn ervaring met het boek ”Olive

Dit boek is perfect voor de regenachtige en donkere zondagen. Het leest erg makkelijk weg en is uiterst vermakelijk. Verwacht geen hoogstaande literatuur, maar gewoon een fijne roman met een vernieuwend thema. Het is echt enorm verfrissend om eens een boek te lezen waarin er aandacht aan besteed wordt dat niet iedere vrouw droomt van het gezinsleven en kinderen krijgen. Het boek zat vol herkenbare situaties, zoals de verschillen tussen het leven van een vriendin met kinderen en jouw eigen leven zonder. Het is echt nog best wel een taboe, om te zeggen dat je als vrouw geen kinderwens hebt. Ook ik heb al heel vaak moeten horen dat ik vast nog wel van gedachten verander. Of dat mensen denken dat je een hekel hebt aan kinderen omdat je dat leven niet ambieert. Het blijft toch vaak moeilijk te verkroppen voor mensen als vrouwen geen kinderen willen. Hoogste tijd om aan dat onderwerp meer aandacht te geven.

Het boek is helaas vooralsnog alleen in het Engels te lezen.

Bronnen
https://www.waterstones.com/book/olive/emma-gannon/9780008382728
https://www.emmagannon.co.uk/about-emma-gannon