Café Holmgången, Malmö

Het beste aan een nieuwe stad bezoeken is in mijn optiek toch wel het ontdekken van nieuwe (vegan) hotspots. Eten blijft nu eenmaal mijn grootste hobby. Op zondag waren er helaas niet zoveel restaurants open, gelukkig was café Holmgången dat wel! Lees snel verder wat ik ervan vond.
Het café

Holmgången zit verstopt, je loopt er niet zomaar langs. Dat maakt het meteen extra leuk. Je moet eerst door een poort lopen wat je vervolgens naar een kleine binnenplaats leidt. Als je de trap oploopt van het café word je verwelkomd met harde muziek. Gelukkig is het binnen in het café wat gematigder qua geluid. De inrichting van het café is ontzettend knus. Overal staan fijne banken en stoelen. Het doet me een beetje denken aan Café Brecht in Amsterdam, maar dan wel iets schoner én met vegan eten.


Het eten

Het menu is klein, maar er staan genoeg lekkere opties op! Veel is ook glutenvrij, dat is tegenwoordig toch wel een vereiste. Zo is het veel toegankelijker voor meer mensen. Kleine moeite, groot plezier. Ik hou niet van kiezen, dus tot mijn grote genoegen stond er ook een brunch platter op het menu. Je kreeg hierbij een kopje thee of koffie, een gember shotje, een halve passievrucht, een kleine salade, een smoothie bowl en een tosti. Nu moet ik je over die tosti het een en ander vertellen. Die was namelijk zo lekker dat ik er nu nog af en toe aan denk. De tosti bestond uit ontzettend lekker glutenvrij brood. Als je vaker glutenvrij brood eet, dan weet je dat de helft ervan werkelijk niet te eten is. Maar goed, dit brood was dus top! Verder zat er pittige hummus, kaas, zongedroogde tomaten en plakjes aubergine op. Dit alles getopt met wat balsamico siroop. Het was echt de ultieme combinatie. Als je je nu op een regenachtige middag avontuurlijk voelt, raad ik het je zeker aan om deze combinatie eens uit te proberen.


Café Holmgången vond ik bij toeval nadat een ander vegan restaurant overvol was. Maar achteraf was dit een veel betere optie. Het was knus, het had een fijne sfeer en het eten was heerlijk. Mocht je nu in Malmö zijn is dit zeker een aanrader. Of je nu plantaardig eet of niet!