The Giver cleansing oil

Het vinden van fijne (én vegan) gezichtsverzorging vind ik nog wel eens een uitdaging. Het liefst heb ik de ingrediënten zo clean en simpel mogelijk. Deze cleansing oil van Wabi Sabi Botanicals is de vondst van het jaar!

Wabi Sabi Botanicals
Wabi Sabi is ontstaan omdat de eigenaresse met haar huid worstelde en moeilijk producten kon vinden die écht geschikt waren voor de gevoelige huid. Producten zonder overbodige ingrediënten en bovenal zonder essentiële oliën en parfum.
Het streven is zo duurzaam mogelijk te produceren; van het vinden van ingrediënten tot de 100% recyclebare verpakkingen. De gehele lijn is Peta Certified en volledig vegan en cruelty-free.
Wabi Sabi Botanicals heeft een holistische filosofie. Het lichaam, inclusief de huid is intelligent en producten moeten het ondersteunen met simpele holistische rituelen zodat de huid weer zelfstandig kan helen.

Ingrediënten
Sapote fruit olie: rijk in verzorgende vetzuren die make-up verwijderen en de huid voeden.
Moringa leaf olie: reinigend en rijk aan chlorofyl om de aanwezigheid van fijne lijntjes te verminderen.
Roselle hibiscus olie: vult het collageen aan en verzacht de teint en textuur.
Geroosterde koffiebonen extract: rijk in cafeïne en antioxidanten om de donkere kringen te verminderen, de huid te verstevigen en verhelderen.
Tetrahexyldecyl ascorbate: een stabiele, niet irriterende vorm van vitamine C om te verhelderen, collageen te stimuleren.

Mijn ervaring met The Giver cleansing oil
Mijn huid is super moeilijk en snel geïrriteerd, net als ik overigens. Dus het is altijd spannend om iets nieuws te proberen omdat ik geen idee heb hoe mijn huid erop gaat reageren. Ook al wordt iets verkocht als geschikt voor de gevoelige huid, ben ik daar altijd erg wantrouwend in. Maar, The Giver heeft niet teleurgesteld. Het is oprecht de fijnste reiniger die ik ooit heb gebruikt. De geur is heel aards en je ruikt de koffie best goed. In het begin was de geur even wennen, maar nu vind ik het heel lekker ruiken. Je hebt maar een klein beetje nodig en dat masseer je dan in op de droge huid. Vervolgens verwijder je het met een nat washandje. Alleen met water kan natuurlijk ook. Het reinigt mijn huid echt ontzettend zacht maar verwijdert toch al mijn make-up. Het laat mijn huid heel zacht achter. Uiteraard is dit ook een fijne reiniger als je geen make-up hoeft te verwijderen.
Als je net als ik een extreem gevoelige huid hebt, is dit echt een aanrader!

Waar te koop?
Je kunt Wabi Sabi Botanicals vooralsnog alleen online kopen. Een flesje van 50ml kost 48 euro. Dit is niet heel goedkoop, maar het product is wel zuinig in gebruik. Met een flesje doe ik ruim drie maanden.

Posie is een Nederlandse webshop waar ik goede ervaringen mee heb. De bevoorrading wil door de huidige situatie nog wel eens wat langer duren én de prijzen liggen iets hoger dan bij andere webshops.
https://posie.nl/collections/wabi-sabi-botanicals

Genuine Selection is een Duitse webshop waar ik meestal mijn producten bestel. De prijzen liggen ook lager dan bij Posie maar de verzendkosten zijn ietsjes hoger. Ondanks dat het uit Duitsland komt, heb ik het altijd razendsnel in huis.
https://www.genuineselection.com/collections/wabi-sabi-botanicals-1

Lees hier mijn andere beauty reviews.