Buddha Bowl, Lübeck

Lübeck, de stad die bekend staat om haar marsepein. Iets wat ik overigens niet helemaal begrijp, want eerlijk; zulke goede marsepein vind ik het niet. Nu kun je er gelukkig meer vinden dan alleen snoepgoed. Ik koos Buddha Bowl uit als lunchplek en dat was een prima keuze. Het is alweer een tijdje geleden dat ik in Lübeck geweest ben, maar de pinda curry is me al die tijd bijgebleven. Lees snel verder voor een review van Buddha Bowl en een korte foto impressie van de stad Lübeck.

Lübeck is een stad in Schleswig-Holstein, Noord Duitsland. Ik wilde al jaren eens naar deze bekende Hanzestad. Want; slechte marsepein en mooie huizen. In September vorig jaar was het dan eindelijk zover. Op een bloedhete nazomerdag parkeerden we aan de rand van de stad net als vele andere toeristen. Je hoopt altijd dat als augustus voorbij is de drukte ook weer een beetje afneemt, maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Enfin, door een oude toegangspoort loop je het centrum in.

Al vrij snel wandel je naar het hoogtepunt van de stad. De Niederegger winkel. Ook hier is het afgeladen met mensen die hele winkelmandjes volgooien met het matige marsepein in alle smaken die je je maar kunt bedenken. Nu is een broeierige nazomerdag, een afgeladen winkel en een verplicht masker dat je de zuurstof ontneemt niet iets waar ik heel gelukkig van word dus ik heb het bolwerk dan ook snel weer verlaten.


Uitgeput, want geen stadsmens, streek ik neer bij Buddha Bowl. Normaal kies ik altijd voor water, maar ditmaal trakteerde ik mijzelf op een luxe drankje. Ik kan je vertellen dat ik nog vaak denk aan deze basilicum limonade. Ik denk dat dit oprecht het lekkerste drankje is dat ik ooit heb gedronken. Nu mag dat ook wel voor zes hele euro’s, maar het was het waard. Mocht je nu eens in een experimentele bui zijn, in deze goddelijke nectar zat: Thaise basilicum, limoenschijfjes, cranberry sap en spa rood. Erg aan te bevelen!
De loempia’s waren helaas wat matig. Ook de summer rolls waren niet heel denderend. Ik vind ook dat er bij summer rolls standaard iets van pindasaus als dip moet zitten. Anders wordt het een te smaakloos geheel.

De hoofdgerechten lieten erg lang op zich wachten. Het is altijd wel prettig als iemand je dan komt vertellen dat het nog wat langer gaat duren. Anders ben ik namelijk constant bezig met iedereen in de smiezen te houden die later dan mij binnenkwam maar wel eerder eten krijgt dan ik. Kennelijk was er geen tofu meer en dat moest eerst nog gehaald worden. Gelukkig was het wel ontzettend lekker. Dus dat maakte het wachten iets minder erg. De gele curry was ontzettend lekker, maar mijn absolute favoriet was de pinda curry. Deze was echt heel erg smaakvol.


Met een volle maag liep ik weer terug naar de auto. Moe maar voldaan. Onderweg naar de auto kwam ik ook nog het Ampelmännchen tegen. Je ziet dit op de middelste foto. Het Ampelmännchen zie je op stoplichten in de voormalige DDR. Omdat Schleswig Holstein vrij noordelijk ligt, heb ik mij niet gerealiseerd dat dit deel ook bij de DDR gehoord heeft. Maar na wat google speurwerk blijkt Lübeck de enige Duitse stad te zijn die op beide bodems was gevestigd. Zowel als op de grond van de DDR en op de grond van Bondsrepubliek West-Duitsland. Je ziet het Ampelmännchen dan ook niet door de hele stad. De kleine grensovergang werd onder meer gebruikt om alle transport vanuit West-Duitsland te controleren, voordat deze via de DDR werd doorgevoerd naar Scandinavië. Deze kleine grensovergang is beter bekend als de ‘Grenzdokumentations-Stätte Lübeck-Schlutup’. Weer wat geleerd!

Lübeck was niet helemaal wat ik ervan verwacht had, desalniettemin leuk om eens doorheen te wandelen mocht je in de buurt zijn. En als je dan hongerig door de stad loopt is Buddha Bowl Lübeck zeker een aanrader om een hapje te eten.