De Holistische Herbivoor

Welkom op de holistische herbivoor! Een blog over veganisme, spiritualiteit, feminisme, reizen en nog veel meer!

Ik ben Eline, 27 jaar. Ik woon in een kleine stad in de buurt van Amsterdam. Niet de place to be, wel een fijne uitvalsbasis. Op mijn 8e werd ik vegetariër. Het idee van dieren eten stond me tegen. Ik vond het zielig en onnodig. Sinds vijf jaar eet ik volledig plantaardig. En sinds ruim drie jaar ben ik veganist. Het stoppen met consumeren van dierlijke producten is de beste beslissing die ik ooit gemaakt heb. Ik heb meer energie, ik ben veel gezonder, ik draag niet bij aan het (dieren)leed en bovenal; ik heb nog nooit zo lekker gegeten als nu.

Ik ben heel erg zoekend geweest. Dit uit zich vooral ook in mijn opleidingen; International Business aan de Hogeschool Zuyd in Maastricht, visagie bij B-Acadamy Amsterdam, patisserie bij het culinaire centrum in Beverwijk, toegepaste fotografie en beeldcommunicatie aan de Fotovakschool Amsterdam, natuurvoedingskunde aan het Kraaybeekerhof in Driebergen en Social Work aan de Hogeschool Inholland Alkmaar en ik heb stage gelopen bij Home-Start Humanitas. Onlangs volgde ik een cursus columns schrijven bij CREA onder leiding van Aukelien Weverling. Momenteel studeer ik communicatie aan de Hogeschool Inholland Diemen.

Voeding gaat verder dan alleen ”eten”. Voeding draait om balans. Balans in het lichaam. Balans in de geest. Het draait om bewustwording en bewustzijn. Wat eet je, hoe voelt je lichaam, wat heb je nodig? Alles staat met elkaar in verbinding. Holisme stamt af van het Griekse woord ‘Holon’ wat heel betekent. Holisme of “New Age” hoe het ook wel genoemd wordt, heeft het stigma heel zweverig te zijn. Dat is erg jammer, het kan je namelijk zoveel brengen. Ik hoop je met mijn site te inspireren. Je te laten zien dat holisme en plantaardig eten alles behalve zweverig hoeft te zijn. Maar dat het misschien net voor dat stukje bewustwording en balans kan zorgen in je leven! 😉

Naast veganisme en holisme zul je hier van alles tegen kunnen komen. Artikelen over feminisme, boekrecensies, bijzondere locaties, recepten, reizen en nog veel meer. Ik hoop dat je de content van mijn blog leuk vindt en mij vaak zult bezoeken. 😉

Ook ik ben uiteraard actief op instagram @eline.juliette.Volg me daar voor inspirerend (ik moet het even verkopen he) beeldmateriaal. Op facebook ben ik te vinden onder Eline Juliette. Naast mijn persoonlijke pagina heb ik er ook speciaal een voor mijn blog. Like De Holistische Herbivoor op facebook, zo mis je nooit een post! Ook kun je je per mail op de hoogte worden gehouden van mijn laatste berichten. Wat een feest he!

Je kunt mij mailen op; deholistischeherbivoor@outlook.com

Alle foto’s en beelden die je op mijn site ziet, zijn door mij gemaakt. De foto’s zijn mijn eigendom en mag je niet zonder mijn toestemming gebruiken. Als je meer foto’s van mij wilt zien kun je kijken op mijn Instagram. @eline.juliette Ook als je mijn recepten voor commerciële doeleinden wilt gaan gebruiken is het wel zo netjes om eerst met mij contact op te nemen. Ik werk namelijk erg hard om de recepten te perfectioneren en ze te veganizen. Dank je wel!