Vegan bananenbrood

Bananenbrood blijft een van mijn all time favorites. Het is niet te zoet en lekker kruidig. Nu moet je niet denken dat niet zo zoet, niet zo slecht is haha. Want er zit gewoon suiker en olie in. Gezien balans belangrijk is, kan je hier heus zo nu en dan een lekker dikke plak van eten! Extra smakelijk wanneer je er een laagje vegan hazelnootpasta opsmeert!! Lees snel verder voor het recept.

Recept Bananenbrood

Ik gebruik Amerikaanse cups en maatlepels. Dit maakt het bakken super eenvoudig. Je kunt ze bij de meeste winkels kopen (AH, Hema , online etc)

Ingrediënten
 • 1 Cup Meel
 • 1 Cup Tarwemeel
 • 1 Tsp Bakpoeder
 • 1 Tsp Baking Soda
 • 2 Tsp Kaneel
 • 1 Tsp Gember
 • Snuf zout
 • 2/3 Cup Rietsuiker
 • 1/3 Cup Walnoten (grof gehakt, gebroken)
 • 3 Grote bananen of 4 kleinere
 • 1/4 Cup havermelk
 • 1/3 Cup olie
 • 1 Chia ei (1 tbsp chia zaad, 3 tbsp water en even laten staan)
Bereidingswijze

Prak de bananen fijn in een mengkom. Vervolgens voeg je de ”natte” ingrediënten toe. Inclusief het Chia ei. Meng de droge ingrediënten in een aparte kom. Het is een extra stap, maar het zorgt ervoor dat je baksel luchtig is en zonder klontjes, dus altijd alle ”droge” ingrediënten zeven! Maak een kuiltje in het ”droge” mengsel en voeg het ”natte” mengsel toe. Het is niet nodig een elektrische mixer te gebruiken. Een houten pollepel voldoet. Goed voor de spierballen. Als laatst vouw je de walnoten er doorheen.

Bak het bananenbrood af op 175 graden. Het moet er ongeveer een uur in. Het wisselt nog wel eens ivm je oven of de hoeveelheid bananen. Ik zou na 50 minuten checken hoe lang het nog moet. Dit doe je door er een saté prikker in te steken. Deze moet er schoon uitkomen. Schoon betekent gaar!

Veel plezier met bakken en eten 😉