Vegan gebakken kwarktaart

Als kind zijnde was het altijd feest om weer naar Duitsland te gaan. Dit betekende namelijk heerlijk eten en meerdere bezoekjes aan de bakkerij. Gebak eten hoort er nu eenmaal bij! Kwarktaart is altijd al een van mijn favorieten geweest. Nu is de ”normale” käsekuchen verre van plantaardig. Gelukkig is alles tegenwoordig te veganizen! Ik beloof je dat je van deze vegan gebakken kwarktaart erg blij zal worden!

Deze taart is ongelofelijk lekker en zal bij velen in de smaak vallen. Hij doet zeker niet onder voor de dierlijke variant. De taart, zoals de naam al doet vermoeden, wordt gemaakt van kwark. Dit is net even iets anders dan de gangbare cheesecake waar roomkaas inzit. De taart is daarom ook niet te zwaar, zo kun je een extra groot stuk verorberen!

Recept
Ingrediënten
– 230 gr. McVitie’s Ginger Nuts koekjes (andere biscuitjes zijn natuurlijk ook een optie)
– 100 gr. gesmolten (harde) margarine
– 2 bekers Apro Go on kwark (800 gr)
– 1 pakje dr. Oetker vanille kookpudding (77,5 gr)
– 200 gr. suiker
– 100 gr. gesmolten (harde) margarine
– 2 tl vanille extract
– snuf zout
– springvorm 23cm

Bereidingswijze
– Hak de koekjes fijn in een keukenmachine en smelt ondertussen de boter. Als de boter gesmolten is voeg je de koek kruimels toe in het pannentje en roer je alles goed door.
– Bekleed de springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel gelijkmatig.
– Zet de springvorm in de koelkast en laat het volledig afkoelen.

– Smelt 100 gram margarine, maar laat het niet te heet worden.
– Meng in een mengkom de twee bekers Alpro Go On met 200 gram suiker. Voeg daarna het vanille extract toe. Als het goed gemengd is voeg je rustig de gesmolten boter toe.
– Als je alles gemixt heb, voeg je de vanille pudding poeder toe. Goed mixen, er mogen geen klontjes in zitten.
– Giet het mengsel bovenop de afgekoelde bodem.
– Bak de taart 70 minuten op 180 graden, in het midden van de oven.
Je kunt checken of hij helemaal gaar is door een satéprikker in de taart te steken. Doe dit niet voor de 60 minuten. Als deze er droog en schoon uitkomt is hij gaar.
– Als de taart gebakken is laat je deze in de oven staan! Open de oven een stukje en laat de taart volledig afkoelen.

Tip; pak de onderkant van je springvorm in met aluminiumfolie. Als je springvorm niet 100% lekvrij is, dan zorg je er zo voor dat er niks in je oven gaat lekken.


De gebakken kwarktaart bewaar je het beste buiten de koelkast. Als je hem in de koelkast zet wordt hij erg nat en koud, dit komt de smaak niet ten goede.

Dit recept voor vegan kwarktaart is super simpel om te maken, maar o zo lekker! Het is ondertussen een van mijn favorieten. Ik hoop dat je veel plezier zult hebben met het maken van de taart en uiteraard nog meer plezier met het eten!